Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1417 resultaten


ID: 40185 | Bouwkundig element

Langgestrekt hoevetje

Strooistraat 5 (Meise)
Hoevetje met één bouwlaag, rechthoekige muuropeningen, pannen zadeldak en een fraai kapelletje in de zijgevel; daterend uit de 19de eeuw.


ID: 305779 | Bouwkundig element

Hoeve

Verbindingsweg 16 (Meise)
Kleine, maar gaaf bewaarde 20ste-eeuwse hoeve, kadastraal geregistreerd als 'totale herbouwing' in 1937 in eigendom van landbouwer August-Jozef Bogaerts-Van Humbeek. Hoewel vlak bij een drukke baan gelegen behield de omgeving haar landelijk karakter en is de hoeve tot vandaag omgeven door akkers en weiland.


ID: 40235 | Bouwkundig element

Hoeve

Westrodestraat 75 (Meise)
Hoeve met gebouwen uit midden 19de eeuw in los verband. Boerenhuis met anderhalve verdieping en pannen zadeldak.


ID: 36271 | Bouwkundig element

Directeurswoning van het Heilig Hartklooster

Kloosterstraat 54 (Melle)
Directeurswoning van het Heilig Hartklooster, opgericht in een ruime, ommuurde tuin tegenover het klooster. Neogotisch bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder snijdende zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. In de bakstenen muur en tegenover de deur van de woning opgericht bakstenen poortgebouw met neogotische inslag: tuitgevel met schouderstukken op geprofileerde natuurstenen imposten. Tot een spitsboog versmallend spaarveld van de poort voorzien van een nis met Heilig Hartbeeld.


ID: 36279 | Bouwkundig element

Vrije kleuterschool

Lindestraat 21 (Melle)
Vrije kleuterschool van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo van Sint-Denijs-Westrem. Bakstenen schoolgebouw van één verdieping en elf traveeën horizontaal geritmeerd door grijze bakstenen banden en rechte muizentandfriezen.


ID: 36293 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Onbevlektparochie

Tuinstraat 90 (Melle)
Oorspronkelijk alleenstaand dubbelhuis met voortuintje, met eclectische inslag, uit eind 19de eeuw; latere uitbreiding links aansluitend bij de rijbouw. Lijstgevel met hoeklisenen en licht uitspringende deurtravee. Brede deur, bekroond door een driehoekig pseudofronton met kruisbekroning en een eenvoudige gevelnis.


ID: 56233 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Dronckaertstraat 586 (Menen)
Dubbelhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel van rode baksteen van drie traveeën en één bouwlaag verfraaid door fries met uitgelengd dropmotief en doorgetrokken waterlijst. Links en rechts, heiligennnis.


ID: 55784 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Hogeweg 223 (Menen)
Deels vrijstaand burgerhuis uit de jaren 1930, met een uitgewerkte bakstenen lijstgevel met siermetselwerk en rijkelijk gebruik van granito. Boven het portaal beglaasde nis met heiligenbeeld.


ID: 55795 | Bouwkundig element

Hoekpand

Koningstraat 1 (Menen)
19de-eeuws hoekpand gemarkeerd door afgeschuinde hoektravee met beglaasde muurnis met heiligenbeeld. Volgens bouwplan wijzigen van gevel in 1866.


ID: 75912 | Bouwkundig element

Interbellumwoning

Koninklijke Prinsstraat 41 (Menen)
Interbellumwoning, bijgebouw opgetrokken in opdracht van de overste van de Goddelijke Voorzienigheid te Ieper in 1935, naar ontwerp van Hallewin. Lijstgevel van gele en rode baksteen verfraaid door het gebruik van groene granito. Nis met beeldje van Maria met kind in de hoektravee.