Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2476 resultaten


ID: 9046 | Bouwkundig element

Kapel Sint-Apollonia-ten-Doorn

Hogeweg (Herzele)
Zandstenen veldkapelletje naast struik, gelegen in een open, beboomd landschap. Jaartal 1772 in de topgevel, quasi onleesbaar opschrift.


ID: 8955 | Bouwkundig element

Boerenhuisje

Kampenstraat 4 (Herzele)
Eenvoudig boerenhuisje met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 8950 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Stationsstraat 2 (Herzele)
Gesloten hoeve met gebouwen van diverse volumes gegroepeerd rondom een vierkante gekasseide binnenplaats met tuintje. Ten zuidwesten inrijpoort, ingewerkt in muur. Boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën, uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 32722 | Bouwkundig element

Blauwepoorthoeve

Blauwepoortstraat 2 (Heuvelland)
Voormalige hoeve met losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, uit de 19de eeuw.


ID: 32659 | Bouwkundig element

Pastorie, schoolmeesterswoning en schoolgebouw

Dikkebusstraat 236-238, 244 (Heuvelland)
Pastorie en schoolmeesterswoning heropgebouwd naar ontwerp van architect F. Tilley in het begin van de jaren 1920. Analoge dubbelhuizen van twee bouwlagen en vijf traveeën onder overstekend schilddak. Aanleunend schooltje: lage bakstenen gebouwen onder zadeldaken rondom speelplaats.


ID: 32719 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenestraat 2 (Heuvelland)
Hoeve, aan het kruispunt bij de Groenestraat. Naar verluidt, heropgebouwd in het begin van de jaren 1920 op de oude funderingen. Losse, lage bestanddelen van donkerrode baksteen onder zadeldaken rondom verhard erf.


ID: 307455 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Groenestraat 3 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, kadastraal ingetekend in 1928 maar wellicht al gebouwd in de eerste helft van het decennium. Bakstenen hoevegebouwen met regionalistische kenmerken, waarvan de westvleugel gedeeltelijk in houtbouw volgens vooroorlogse bouwwijze.


ID: 32752 | Bouwkundig element

Hoeve

Houthemstraat 4 (Heuvelland)
Hoeve volgens de bewoners heropgebouwd in 1922-1923; vooroorlogse hofstede stond echter dieper in, zie resten van omwalling. Oorspronkelijk losse, heden ten gevolge aanbouwen deels aaneengesloten, lage bestanddelen met U-vormige opstelling rondom een begrint erf; gietijzeren toegangshek; centraal hondenhok; boerenhuis, stal en dwarsschuur respectievelijk ten westen, ten zuiden en ten oosten.


ID: 32747 | Bouwkundig element

Onderwijsgebouw

Kaleutestraat 7-11 (Heuvelland)
Schoolcomplex met U-vormige plattegrond bestaande uit: lage klassenvleugel van veertien traveeën tussen twee enkelhuizen onder zadeldaken; houten en bakstenen dakkapellen en dakruiter.


ID: 130580 | Landschappelijk element

Welkomstlinde bij gevelniskapel

Kemmelbergweg 14 (Heuvelland)
Opgaande linde (geen nadere determinatie) als welkomstlinde, aangeplant bij de toegang van het boerenerf en volgens traditioneel gebruik ook bij een kapel, hier een muurkapel in de schuurgevel.