Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1804 resultaten


ID: 73161 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Vroenhof 5 (Kinrooi)
De neoromaanse pseudo-basiliek, oorspronkelijk een éénbeukige kerk van 1839, zoals aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen van 1845, vervangt een oudere kerk, die zich op de plaats van het oude kerkhof in de Pastorijstraat bevond.


ID: 88667 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Leonardus met kerkhof

Weertersteenweg (Kinrooi)
De huidige, neoromaanse pseudokruisbasiliek werd aan de Weertersteenweg gebouwd in 1860-72 naar ontwerp van H. Jaminé en in 1933 vergroot door middel van een soort centraalbouw en een sacristie. Omheen de kerk ligt een kerkhof.


ID: 28394 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Cornelius

Grote Herreweg (Kluisbergen)
Huidige kerk opgericht in 1862-67 naar ontwerp van architect Edmond de Perre-Montigny en ingewijd op 8 juni 1868 door Monseignieur Bracq, bisschop van Gent. Herstellingswerken in 1967-68 onder leiding van architect A. Mas.


ID: 28349 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Kwaremontplein (Kluisbergen)
Dorpskerk met noordzuid-gerichte lengteas waarbij het koor paalt aan het Kwaremontplein. Behalve aan het koorhoofd omgevend ommuurd kerkhof met breedste deel ten noorden tegenover de voorgevel van de kerk. De huidige kerk, nieuw gebouwd in 1788-1789 en ingewijd in 1792, incorporeert van de voorgaande kerk de gotische toren.


ID: 28326 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van de Carmelberg

Stationsstraat 1 (Kluisbergen)
Georiënteerde parochiekerk gelegen in het noordwesten, op een 15 tot 18 meter hoge, evenwijdig met de Schelde lopende rug, in een bochtig straatverloop en vlakbij een oude Schelde-arm.


ID: 28459 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan in d'Olie met omringend kerkhof

Zulzekestraat (Kluisbergen)
Naar het oosten georiënteerde dorpskerk met Heilig Kruis als tweede patroon. Kerkkoor ingeplant aan de straatzijde en voorgevel gericht naar de hoeve Hof ten Hove. Omringend ovaalvormig oud kerkhof met bakstenen kerkhofmuur.


ID: 58466 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Niklaas met lindenrij

Dorpsstraat 79A (Knokke-Heist)
Gotische kerk met restanten kruisingstoren en transept uit midden 13de eeuw, met neogotische verbouwingen en restauraties uit de 19de en begin 20ste eeuw. Rond de kerk voormalig omringend kerkhof met ommegang, lindenrij en oorlogsmonument.


ID: 58648 | Bouwkundig element

Heilig Hartkerk

Dumortierlaan (Knokke-Heist)
Architecten Jozef en Luc Viérin tekenen de plannen voor een neoromaanse kerk met rondbogen en parement metselwerk met stenen uit Nieuwpoort, gekenmerkt door stevige hoektoren. Hoofdaannemer was W. Decuypere (Knokke), die ook de aanpalende pastorie in de Heilig-Hartstraat bouwt. Inwijding op 24 juni 1935.


ID: 58402 | Bouwkundig element

Kerk gewijd aan de Heilige Familie

Elizabetlaan 300 (Knokke-Heist)
Kerk gewijd aan de "Heilige Familie", gebouwd in 1939 naar ontwerp van architecten Jozef en Luc Viérin en Jules Gunst (Oostende); uitvoering door aannemer J. Lannoo (Marke). Eerste steenlegging op 18 december 1938. Plechtige inwijding op 14 september 1939. Bakstenen kerk met art-decovormgeving; opgetrokken in verzorgd metselwerk, zie versiering van de toren en het grote roosvenster. Sober interieur.


ID: 58785 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onbevlekt Hart van Maria en van Margaretha

Pastoor Opdedrinckplein 1 (Knokke-Heist)
Hoofdkerk van de fusiegemeente Knokke-Heist, in de volksmond "Sint-Margarethakerk". Afgewerkt in 1958 naar ontwerp van architect Jos Ritzen (Antwerpen), het jaar nadat het schip van de oude kerk is afgebroken; uitvoering door aannemer A. Cottyn (Heule). Eerstesteenlegging in 1955.