Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9572 resultaten


ID: 308938 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Schrieksebaan 159 (Tremelo)
Deze gerenoveerde, langgestrekte hoeve in traditionele bouwstijl werd opgetrokken in de 2de helft van de 19de eeuw. De Ferrariskaart uit de 18de eeuw toonde al bebouwing op dit perceel. De hoeve is opgetrokken in baksteen en heeft anderhalve bouwlaag onder een zadeldak met pannen en een dakgoot op klossen.


ID: 308939 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Schrieksebaan 206 (Tremelo)
Deze gerenoveerde, langgestrekte hoeve in traditionele bouwstijl uit de 2de helft van de 19de eeuw werd opgetrokken in baksteen op een gepleisterde plint. De klassieke muurankers worden afgewisseld door twee muurankers in kruisvorm. De poortopening wordt gekenmerkt door een stalen latei met bloemmotief. De hoeve telt anderhalve bouwlaag met acht traveeën onder een zadeldak met roodbruine pannen. Haaks op de langgestrekte hoeve is er een losstaande schuur aanwezig.


ID: 308936 | Bouwkundig element

Voormalige parochiezaal

Schrieksebaan 47 (Tremelo)
De feestzaal van twee bouwlagen in baksteen op gecementeerde plint in traditionele bouwstijl werd opgetrokken in het interbellum. Het gebouw bevat zes traveeën die worden geaccentueerd door pilasters, het geheel is gevat onder een zadeldak. Voorheen was dit mogelijk een parochiezaal gezien de architectuur en ligging nabij de kerk. Doorheen de 20ste eeuw heeft het gebouw verschillende evenementenfuncties gekend.


ID: 306832 | Bouwkundig element

Tramstation Tremelo

Schrieksebaan 78 (Tremelo)
Het tramstation in neotraditionele stijl werd gebouwd in 1909, het jaar waarin de eerste tram door Tremelo reed. Het werd gebouwd door aannemer Cordemans, die ook de school en de stelplaats van de trams in Tremelo op zijn naam heeft staan.


ID: 308940 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Steestraat 1 (Tremelo)
Deze deels verbouwde, langgestrekte hoeve in traditionele bouwstijl werd gebouwd in de 1de helft van de 19de eeuw. De hoeve telt anderhalve bouwlaag in baksteen op gepleisterde plint onder een zadeldak bekleed met rode pannen.


ID: 308941 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve met gevelkapel en bakoven

Steestraat 2 (Tremelo)
De deels verbouwde, langgestrekte hoeve in traditionele bouwstijl werd gebouwd in de 2de helft van de 19de eeuw. Deze is aansluitend tegen de langgestrekte hoeve van nr. 1 gebouwd, in latere fase. De hoeve telt anderhalve bouwlaag in baksteen op een gepleisterde plint onder een zadeldak bekleed met rode pannen. De rechtergevel (straatzijde) bevat een gevelkapelletje met een omlijsting van witte emaille baksteen.


ID: 43118 | Bouwkundig element

Sint-Dionysiuskapel

Veldonkstraat (Tremelo)
Rechthoekige kapel die volledig bepleisterd is en waarvan de vormen zouden kunnen behoren tot een lang voortlevende baroktraditie.


ID: 308943 | Bouwkundig element

Heilige Maria Kapel

Veldonkstraat (Tremelo)
Betreedbare Heilige Maria Kapel op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in de tweede helft 19de eeuw in traditionele bouwstijl in rode baksteen. De kapel heeft een houten toegangsdeur met traliewerk in de deuropening met elliptische boog. De zijgevels bevatten elk een oculus. De puntgevel is voorzien van witte bepleistering en met de vermelding van ‘S Maria’. De kapel heeft een zadeldak dat rust op decoratieve houten consoles. De groenaanleg in directe omgeving draagt bij aan het karakter.


ID: 43119 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstandparochie

Veldonkstraat 1 (Tremelo)
Ommuurde pastorie uit het vierde kwart van de 18de eeuw, dubbelhuis met twee verdiepingen opgetrokken uit bak- en zandsteen.


ID: 43120 | Bouwkundig element

Hoeve van het langgeveltype

Veldonkstraat 17 (Tremelo)
Kleine hoeve van het langgeveltype met afzonderlijke bijbouw, beide opgetrokken uit leembouw op bakstenen muurvoeting.