Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2454 resultaten


ID: 76578 | Bouwkundig element

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Borsbekestraat (Herzele)
Rechthoekige kapel onder zadeldak, jaartal 1713 vermeld op de voorgevel. Gecementeerd en witgeschilderd bakstenen gebouw op gecementeerde plint, aflijnende baksteenfries met dropmotief.


ID: 9013 | Bouwkundig element

Grafkapel De Kalvaer

Gentweg (Herzele)
De grafkapel De Kalvaer dateert van het derde kwart van de 18de eeuw en werd in de 19de eeuw aangepast en hersteld. Het geheel bestaat uit een eenbeukige kapel met calvarie, een betonnen platform als omgang en de grafkapel, ingewerkt in een grotimitatie. De kapel is omgeven door leilinden.


ID: 8987 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Goezestraat (Herzele)
Rechthoekige kapel met driezijdige sluiting onder zadeldak, jaartal 1877 op een gedenksteen in de voorgevel. Witgeschilderd gebouw van baksteen op gecementeerde plint.


ID: 8929 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Hoogstraat 138 (Herzele)
Rechthoekige kapel, gelegen op een hoogte met omringend bakstenen muurtje en trap. Gecementeerde baksteenbouw onder zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 8958 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Kampenstraat 84 (Herzele)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen van diverse volumes onder zadeldaken, uit tweede helft 19de eeuw, met kapel van Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstand ingewerkt in de dienstvleugel aan de straatkant.


ID: 9049 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën

Korrestraat (Herzele)
De kapel is gelegen op een helling in een open landschap en wordt omgeven door lindebomen. Een jaartal op een nis in de gevel dateert de kapel in 1781.


ID: 9047 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve met cichoreibranderij

Krommestraat 4 (Herzele)
Gesloten hoeve, genaamd Hof te Beveren, met cichoreibranderij; bakstenen gebouwen van diverse volumes gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaat. Boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Aan de straatkant, rechthoekige Heilige Moeder Annakapel onder lessenaarsdak.


ID: 9029 | Bouwkundig element

Heilige Moeder Annakapel

Populierestraat (Herzele)
Kapel, via een gevelsteen gedateerd 1845. De gronden waren eigendom van de familie Van Der Sype, woonachtig op het naburige 17de-eeuwse boerenhof. De kapel werd opgetrokken door J.B. Van De Sype.


ID: 8979 | Bouwkundig element

Hoeve

Provincieweg 430 (Herzele)
Verwaarloosde semi-gesloten hoeve met deels gesloopte dienstgebouwen, gegroepeerd rondom een gekasseid en geplaveid erf.


ID: 8965 | Bouwkundig element

Sint-Antoniuskapel

Sint-Antoniusdreef (Herzele)
Rechthoekige kapel met rechthoekig koortje onder zadeldaken, uit 1826. Witgekalkte baksteenbouw, aflijnende fries met dropmotief. Roodgeschilderde voorgevel op gecementeerde plint.