Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 88178 | Bouwkundig element

Hoeve  van kasteel  Pecsteen

Hillestraat 43 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen behorend tot de eigendommen van het kasteel Pecsteen. Het kadaster vermeldt in 1932 dat de landgebouwen van de hoeve en de achterliggende broeikassen zijn vernield en worden herbouwd, vermoedelijk blijft enkel het woonhuis behouden. Erf toegankelijk via een vernieuwd hekken, bevestigd aan twee geschilderde, vierkante, bakstenen pijlers met een arduinen afdekplaat; in de linkerpijler is een beeldnisje verwerkt met een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 88179 | Bouwkundig element

Hoeve

Hillestraat 45 (Oostkamp)
Het woonhuisje wordt weergegeven op de Atlas der Buurtwegen van circa 1843. Verankerde, wit geschilderde baksteenbouw, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen. Licht getoogde openingen onder strek.


ID: 88183 | Bouwkundig element

Hoeve

Hogestraat 59 (Oostkamp)
Vrij imposante hoeve, zeker opklimmend tot de 18de eeuw confer eerste weergave op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden. Hoeve bestaande uit een woonhuis met heden geïncorporeerd wagenhuis; het geheel is dwars op de straat gericht en ligt aan het einde van een onverharde oprit.


ID: 88184 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kaleshoekstraat 1D (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen opklimmend tot de 18de eeuw. Bewaarde boerenwoning van zeven traveeën afgedekt door een licht overkragend zadeldak met Vlaamse pannen.


ID: 87911 | Bouwkundig element

Hoeve Het Torenhof

Kampveldstraat 18 (Oostkamp)
Hoeve met woonhuis aan de straatkant en ten westen in het verlengde gelegen bijgebouwen, een opvallende duiventoren achter de bijgebouwen en een vrijstaand schuurvolume, dwars op de straat. Oorspronkelijk hoeve van het langgeveltype, waarvan het boerenhuis in 1937 is herbouwd op grotere schaal en waarvan een deel van de voormalige nutsgebouwen eveneens in 1937 is verbouwd. Duiventoren op een vierkante plattegrond, drie bouwlagen hoog en afgedekt door een puntdak met grijze en oranje Vlaamse pannen.


ID: 87912 | Bouwkundig element

Kampveldhoeve

Kampveldstraat 22-24 (Oostkamp)
Hoeve daterend deels uit het einde van de 18de eeuw en bestaande uit een woonhuis met aangebouwde stallingen, een tweede woning en een schuurtje, die samen op een L-vormige plattegrond gebouwd zijn en zo het erf deels afsluiten. Aan de noordoostkant van het boerenhuis staat een vrijstaande stal. De hoeve is bereikbaar via een verharde dreef met inlandse eiken en van de straat afgescheiden door een rood- en witgeschilderd buishekken tussen twee wit beschilderde betonnen pijlertjes.


ID: 88103 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve

Kasteeldreef 11 (Oostkamp)
Vrij imposante hoeve met hoger opgetrokken hoektravee, gebouwd in het tweede kwart van de 19de eeuw en deels herbouwd in de jaren 1940, bestaande uit een woonhuis en een loodrecht op de straat georiënteerde stal en een kleine schuur ter afsluiting van het perceel.


ID: 88194 | Bouwkundig element

Hoeve

Kortekeerstraat 16 (Oostkamp)
Hoevetje bestaande uit een klein boerenhuis aan de straatkant en een landgebouw achteraan, gebouwd in 1912. Na 1950 uitgebreid met een landgebouw achteraan het perceel.


ID: 88195 | Bouwkundig element

Hoeve

Kortekeerstraat 24 (Oostkamp)
Eind 18de-eeuwse, inwaarts gelegen hoeve aan de hoek met Scharestraat. De hoeve wordt voor het eerst weergegeven op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris 770-1778, met de huidige gebouwenconfiguratie.


ID: 88193 | Bouwkundig element

Hoeve

Kortekeerstraat 5 (Oostkamp)
Eind 19de-eeuws hoevetje bestaande uit een woonhuis parallel met de straat gelegen en een dwars op de straat gerichte stalvleugel, gelegen in het verlengde van een kleine berging. Woonhuis gebouwd volgens het kadaster in 1882. Met grint verhard en deels met gras begroeid erf, toegankelijk via een roodgeschilderd, ijzeren hekken met granaatappel.