Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 88119 | Bouwkundig element

Hoeve

Papenvijversstraat 17 (Oostkamp)
Dieper gelegen hoeve daterend van het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Woonhuis van het langgeveltype met aansluitend stalgedeelte. Verspringende nok: hoger woongedeelte ten opzichte van het stalgedeelte. Verankerde baksteenbouw met witgeschilderde gevels op zwartgeschilderde plint onder zadeldaken met pannen.


ID: 88117 | Bouwkundig element

Hoeve

Papenvijversstraat 9 (Oostkamp)
Boerenwoning met lagere, aanpalende stal gebouwd in de jaren 1920 en gerestaureerd in de jaren 1990. Woonhuis van het dubbelhuistype van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder vernieuwd zadeldak met Vlaamse pannen. Klein, houten kastje met heiligenbeeld.


ID: 88225 | Bouwkundig element

Klein hoevetje

Polderstraat 1 (Oostkamp)
Polderstraat nr. 1/ Vrijlatenstraat. Klein hoevetje gelegen juist achter de bebouwing van Polderstraat nr. 1 (ter plaatse aangeduid als Vrijlatenstraat nr. 16). Klein, eind 19de-eeuws hoevetje bestaande uit een dwars op de rijweg gericht woonhuis en een parallel met de straat gelegen bijgebouw, thans afgesloten door een afsluiting. Woonhuis moeilijk zichtbaar door klimopbegroeiing. Veranke


ID: 88226 | Bouwkundig element

Kleine historische hoeve

Polderstraat 8 (Oostkamp)
Kleine historische hoeve, reeds afgebeeld op de Ferrariskaart van 1770-1778. Circa 1831-1832 wordt de hoeve opgesplitst: zowel het toenmalige inwaarts gelegen woonhuis, als het aan straat gelegen landgebouw worden opgedeeld. In 1912 wordt het toenmalige landgebouw aan de straatzijde herbouwd en de huidige schuur gebouwd.


ID: 88368 | Bouwkundig element

Hoeve

Populierenstraat 1 (Oostkamp)
Hoeve bestaande uit een bewaard woonhuis van het langgeveltype uit het midden van de 19de eeuw, uitgebreid met een achterliggend, recent woonhuis. Naar aanleiding van de bouw van de hoeve wordt de dreef doorgetrokken tot aan het woonhuis. De oorspronkelijke boerenwoonst heeft een geïncorporeerd staldeel.


ID: 88369 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Populierenstraat 4 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen uit het midden van de 19de eeuw. Woonhuis en stal weergegeven op de kaart van 1866 uit het Rijksarchief te Brugge en tegen over elkaar gelegen rondom een deels gekasseid en onverhard erf. Woonhuis; verankerde baksteenbouw onder zadeldak met Vlaamse pannen, met een dakvenster aan de erfzijde.


ID: 88227 | Bouwkundig element

Hoeve

Processieweg 2 (Oostkamp)
Hoevetje heden in gebruik als woning. Het woonhuis wordt reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835, samen met een landgebouw aan de straatkant. In 1915 registreert het kadaster de afbraak van dit landgebouw; het woonhuis wordt uitgebreid en er wordt een nieuw landgebouw aan de straatkant gebouwd.


ID: 88229 | Bouwkundig element

Hoeve

Proosdijstraat 12 (Oostkamp)
Hoeve, bestaande uit een woonhuis met stal voor het eerst weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835. Dwars op de rijweg gebouwd woonhuis, heden bepleisterd en witgeschilderd, verankerd volume onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Rechtover het woonhuis staat een bijgebouw, verankerde bruine baksteenbouw onder een golfplaten dak.


ID: 88129 | Bouwkundig element

Hoeve

Proosdijstraat 121 (Oostkamp)
Verzorgd en uiterlijk goed bewaard hoevetje uit eind 18de-begin 19de eeuw. Eénlagige, verankerde en witgeschilderde baksteenbouw met gepikte plint en pannen zadeldak. Woongedeelte van vier traveeën met naastgelegen stalgedeelte en aangebouwd berghok. Het kleine erf, nu volledig met gras begroeid, is afgesloten door een witgeschilderd, betonnen hekken en een haag.


ID: 88230 | Bouwkundig element

Hoeve

Proosdijstraat 17 (Oostkamp)
Eind 19de-eeuws hoevetje langs de straat gelegen. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen, met bepleisterde en witgeschilderde plint.