Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 18581 | Bouwkundig element

Burgerhuis Radica-Dodica

Patijntjestraat 14-16 (Gent)
Twee onderkelderde burgerhuizen van twee bouwlagen onder een doorlopend zadeldak in repeterend schema, volgens bouwaanvragen van 1926 en 1927, ontworpen door architect Geo Henderick. Voortuintjes afgesloten door ijzeren art-decohekken tussen bakstenen pijlers.


ID: 215800 | Bouwkundig element

Villa naar ontwerp van Maurice Gelein

Patijntjestraat 181 (Gent)
Alleenstaande villa van twee traveeën en drie bouwlagen onder een uitkragend zadeldak met tuin, geïnspireerd op de cottage-stijl, volgens een bouwaanvraag van 1910 naar ontwerp van architect-aannemer Maurice Gelein. Bewaarde tuinafsluiting aan de straatzijde met een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met arduinen dekstenen, eveneens naar een ontwerp van Gelein.


ID: 215801 | Bouwkundig element

Villa naar ontwerp van J. Goossaert

Patijntjestraat 185 (Gent)
Alleenstaande villa van drie traveeën en twee bouwlagen in cottagestijl, waarbij de gevel bovenaan is afgewerkt met kenmerkend pseudovakwerk, volgens een bouwaanvraag van 1912, gebouwd naar ontwerp van architect J. Goossaert. Het perceel wordt aan de straatzijde afgesloten met een bewaarde ijzeren toegangspoort tussen geschilderde bakstenen pijlers met arduinen dekstenen.


ID: 18583 | Bouwkundig element

Hoeve

Patijntjestraat 62 (Gent)
Achterin gelegen hoevetje met woonhuis, stallen en bakhuisje, toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers aan de Patijntjestraat. Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 26616 | Bouwkundig element

Hoevecomplex

Petrus Meirestraat (Gent)
Vrij klein open hoevecomplex uit de 17de eeuw, gelegen naast de noordoostelijke hoek van het park van "kasteel Claeys-Bouüaert". Omgracht en omhaagd voorerf toegankelijk via ijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers.


ID: 26399 | Bouwkundig element

Hoeve De Buent

Pontstraat 7 (Gent)
Gedeeltelijk omwald hoevecomplex, reeds vermeld in 1513. Fraaie boerenwoning ten noorden van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met een dakkapel en dakruitertje, daterend uit de 18de eeuw. Naast de woning ten westen, traditioneel bakhuisje. Erf toegankelijk via ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, rechts met uitgespaard nis.


ID: 26892 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Putstraat 16-18 (Gent)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen rondom een ruim voorerf met boomgaard en toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante pijlers. Ten noorden, woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak, heden met 19de-eeuws voorkomen en vermoedelijk gebouwd op de plaats van een oudere voorloper. Ten oosten, ruime voormalige schuur en stallen, op een gevelsteen gedateerd 1849, heden verbouwd tot woonhuis.


ID: 25690 | Bouwkundig element

Hotel de Smet de Naeyer

Ravensteinstraat 12 (Gent)
Herenhuis volgens bouwaanvraag vermoedelijk in kern opklimmend tot 1776, doch aangepast in empirestijl begin 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevels van drie en vier traveeën, twee bouwlagen en afgewolfde daken met vier dakkapellen, uitziend op de voortuin. Voortuintje afgesloten door een gietijzeren hek tussen twee arduinen pijlers met vaasbekroning.


ID: 26221 | Bouwkundig element

Hoeve

Rijsbrugge 3 (Gent)
Omhaagde voortuin en ijzeren hek tussen overhoekse hekpijlers. Verankerd donker bakstenen gebouw van zeven traveeën met één bouwlaag en zadeldak in een gevelsteen van de rechter zijpuntgevel gedateerd 1874. Ten noordwesten van het binnenerf, bakstenen dwarsschuur in de zijgevel 1868 gedateerd.


ID: 26898 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Rosdamstraat 8 (Gent)
Voorheen omwalde hoeve met losse bestanddelen en boomgaard, van de straat afgescheiden door een gracht en toegankelijk via twee ijzeren hekken tussen vierkante gemetselde hekpijlers. Ten westen, woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak, in kern minstens opklimmend tot eerste helft 18de eeuw. Ten zuiden en voorheen buiten de omwalling gelegen ruime stallen. Ervoor bakstenen bakoventje.