Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 7723 | Bouwkundig element

Cinema Capitole

Vestingstraat (Antwerpen)
Cinema Capitole was één van de talrijke bioscopen in de buurt van de De Keyserlei. Bijna allemaal zijn deze gebouwen gesloopt, ook zo voor Cinema Capitole. De cinema ontstond door een grote verbouwing van een bestaande bioscoop in 1932, een dossier opgemaakt door architect Léon Stynen.


ID: 7724 | Bouwkundig element

Caféhuis in neo-Vlaamse renaissance

Vestingstraat 14 (Antwerpen)
De smalle rijwoning in een sobere neo-Vlaamse renaissance bouwstijl werd rond 1896 gebouwd in opdracht van Jos Geerts, wonende in de Appelmansstraat 2, vlakbij de Vestingstraat.


ID: 215392 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met winkelgelijkvloers

Vestingstraat 26 (Antwerpen)
De meergezinswoning met vier winkelruimtes op de begane grond werd rond 1924 gebouwd in opdracht van Mihran Ipekdjian, die een ouder pand op liet afbreken en een nieuwbouw laat realiseren door architect H. Jespers, wonende in de Lange Van Bloerstraat 21.


ID: 7725 | Bouwkundig element

Goederenloods van de spoorwegen met woning deurwachter

Vestingstraat 30 (Antwerpen)
Deze grote opslagplaats in neo-Vlaamserenaissance-stijl werd opgetrokken rond 1913 als goederenloods met woning voor deurwachter voor het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen, en meer bepaald de dienst Beheer Spoorwegen. Het gevleugde treinwiel in de geveltop van de loods, verwijst naar de spoorwegen.


ID: 215389 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met diamantslijperij

Vestingstraat 54-56 (Antwerpen)
Dit appartementsgebouw met winkel, diamantslijperij en burelen in de achterbouw, werd rond 1928 gerealiseerd voor M. Mendelson, wonende in de Van Ertbornstraat, en ook eigenaar van het gelijkaardige pand op nummer 62.


ID: 215390 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw met winkel, diamantslijperij en ateliers

Vestingstraat 58-60 (Antwerpen)
Dit appartementsgebouw met diamantslijperij en burelen in de achterbouwen, werd rond 1921 gebouwd voor I. Polyatchek, wonende in de Lange Herentalsestraat 37. Het is een typisch voorbeeld van de panden die in het interbellum door de bloeiende diamantnijverheid in de diamantwijk werden gebouwd.


ID: 215391 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw voor diamantverwerking

Vestingstraat 62 (Antwerpen)
Dit zes bouwlagen tellende pand is volledig ingenomen door ateliers voor juweliers en diamantslijpers.


ID: 215393 | Bouwkundig element

Art deco winkel

Vestingstraat 67 (Antwerpen)
In 1932 wordt een bouwdossier ingediend voor het gedeeltelijk afbreken en terug opbouwen van een woning. Architect Frans Meunier maakte de plannen in naam van Henri Jacobs wonende in de Hugo Verriestlaan in Berchem en Joseph Douwen wonende in de Delinstraat 26.


ID: 215394 | Bouwkundig element

Kantoor- en bankgebouw

Vestingstraat 72-74 (Antwerpen)
Op de stompe hoek van de Vesting- en de Pelikaanstraat, tegenover het monumentale diamantbeursgebouw Fortunia, is een eenvoudig kantoor- en bankgebouw gelegen met een gevel in witte natuursteen. Het pand werd ontworpen in 1929 door architect Jos de Lange in opdracht van Arthur Kohn, wonende in de Vestingstraat 72.


ID: 305177 | Bouwkundig element

Laat-modernistische woning

Victor De Langhestraat 22 (Antwerpen)
Hoekwoning in laat-modernistische stijl, gebouwd naar ontwerp van Charles Hoing uit 1965 op de hoek van de Victor De Langhestraat en de Jozef Libertstraat. Het echtpaar Houben-Embrechts betrok toen een pand in de Jan Olieslagersstraat 31 in Deurne.