Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

20955 resultaten


ID: 513 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Restert 5 (Aalst)
Gesloten hoeve met inrijpoort ten zuidwesten. Dubbelhuis van zeven traveeën van verschillende breedte en één verdieping onder een gebogen zadeldak met datering 1767 gegrift in de beraapte en verankerde erfgevel. Met zadeldak afgedekte schuur aan de noordoostzijde. Stallen onder een zadeldak ten zuidwesten.


ID: 160 | Bouwkundig element

Abdij ter Rozen

Rozendreef (Aalst)
Stichting uit de eerste helft van de 13de eeuw, Cisterciënzerinnenorde. Heden bevindt zich op het domein een school voor gehandicapte kinderen, deels ondergebracht in een herenwoning uit de 19de eeuw. Dubbelhuistype van twee bouwlagen en vijf traveeën onder schilddak (mechanische pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 323 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve 't Schuurken

Schuurken 1 (Aalst)
Gesloten hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen te midden van een zeer aantrekkelijk landschap. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (dienstgebouwen met Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom gedeeltelijk geplaveide binnenkoer. Inrijpoort ondergebracht in stalvleugel. Eénlaags woonhuis van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak. Ertegenover een wagenhuis met twee grote centrale korfboogpoorten en windwijzer.


ID: 246 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Sint Jobstraat 217, 221-225 (Aalst)
L-vormig hoevetje met witgekalkte bakstenen gebouwen onder zadeldak. Achterin gebouwde boerenwoning met rechthoekige muuropeningen in omlijstingen van gesinterde baksteen uit begin 19de eeuw naast aangepaste van recentere datum.


ID: 247 | Bouwkundig element

Hoezebeekhoeve

Sint Jobstraat 290 (Aalst)
Grote hoeve met witgekalkte gebouwen onder pannen zadeldaken, daterend uit de 19de eeuw. Belangrijk omwille van zijn omvangrijk volume en gesloten straat- en veldgevels afgelijnd door getrapte fries.


ID: 252 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Martinusparochie

Sint Martensplein 5 (Aalst)
18de-eeuws herenhuis dat circa 1843 in gebruik werd genomen als pastorie. De pastorie is opgevat als een rijhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak en is aan de achterzijde uitgebreid met aanbouwsels. De vlakke gepleisterde neoclassicistische voorgevel op arduinen plint heeft een asymmetrische opbouw.


ID: 76229 | Bouwkundig element

Drie boerenarbeiderswoningen

Sinte Apoloniastraat 110-114 (Aalst)
Eénlaagse bakstenen boerenarbeiderswoningen van telkens vier traveeën (19de eeuw) in elkanders verlengde gebouwd en onder zadeldaken met aanpalende, haakse aanhorigheden onder zadeldaken.


ID: 76230 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Sinte Apoloniastraat 150 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats en opklimmend tot het tweede kwart van de 18de eeuw en later.


ID: 76228 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sinte Apoloniastraat 34 (Aalst)
Hoevetje met losstaande bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Eénlaags geelbeschilderd woonhuis van vier traveeën, met vernieuwde dakbekleding.


ID: 302097 | Bouwkundig element

Sociale woningen uit de jaren 1930

Slotstraat 3-8, 9-11, 12-49, 51-69, 2A (Aalst)
Straat met 42 sociale woningen, in 1933 gerealiseerd door de Samenwerkende Maatschappij van Goedkope Woningen voor het Gewest Aalst naar ontwerp van Triphon De Smet en in 1939 aangevuld door dezelfde opdrachtgever met 12 woningen van André Van Schoote, ter vervanging van krotwoningen.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.