Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

427 resultaten


ID: 77477 | Bouwkundig element

Directeurswoning ontworpen door Luc Viérin met grenspaal

Polderstraat 27 (Brugge)
Pittoresk landhuis, gelegen in een ruime beboomde tuin. Directeurswoning bij de Gistfabriek. Ontworpen door architect Luc Viérin (Brugge) in 1926 en uitgebreid in 1933. De onversierde grenspaal staat onzichtbaar, weggedoken in de tuinhaag.


ID: 77503 | Bouwkundig element

Villa Hera

Prins Leopoldstraat 22 (Brugge)
De villa dateert van 1923. Roze baksteenbouw met overhoeks geplaatste steunberen. Dubbelhuis met historiserende elementen zoals de sierankers, vensters met afgeschuinde dagkanten en tandlijst onder de dakgoot.


ID: 77817 | Bouwkundig element

Gemeenteschool met directeurswoning

Rijselstraat 71 (Brugge)
Gemeenteschool met directeurswoning. Gebouwd in 1926 naar een ontwerp van architect Huib Hoste (Sint-Michiels-Brugge). Aan de straatkant situeert zich het schoolhuis met dwars erop het kleine schoolgebouw; achteraan de speelplaats. Het schoolgebouw telt twee bouwlagen onder een zadeldak van Vlaamse pannen en is opgetrokken in rood baksteenmetselwerk met staand verband.


ID: 79808 | Bouwkundig element

Directeurswoning jongensschool

Stationsstraat 25 (Brugge)
Ontwerp van architect René Cauwe (Brugge). Volgens jaarstenen gebouwd "ANNO" / "1922". Verankerde, roodbakstenen gevel in historiserende stijl en met een als risaliet uitgewerkte trapgevel.


ID: 57891 | Bouwkundig element

Directeurswoning van 1911

Wijnenburgstraat 7 (Brugge)
Directeurswoning van 1911 en naar ontwerp van architect Louis Ernest Charels (Brugge) bij de toenmalige blekerij "De Zon".


ID: 78964 | Bouwkundig element

Legerbasis Kwartier Sergeant Baron Gillès de Pélichy

Dorpsstraat 188 (Damme)
Legerbasis van het 92ste Bataljon Logistiek van de Landmacht, opgericht in 1951. Gebouwenbestand hoofdzakelijk opgetrokken in de jaren 1950-1970; baksteenbouw van één tot twee bouwlagen. Oorlogsgedenkteken, directeurswoning, werkplaatsen en villa van de eigenaar van de voormalige plantenkwekerij Flandria.


ID: 86251 | Bouwkundig element

Burgerhuis met bedrijfsgebouwen Chocolaterie Roger Carette Pralineur

Beverenstraat 21 (Deerlijk)
Deels vrijstaande interbellumburgerwoning met achtergelegen bedrijfsgebouwen "Chocolaterie Roger Carette Pralineur". In oorsprong weverij, volgens de kadastrale gegevens opgericht in 1936 en bijhorende woning in 1939. Gele baksteenbouw op arduinen plint; pannen schilddak. Plastisch uitgewerkt gevelparement, zie de markante afgeronde hoekerker met gebogen frontonbekroning.


ID: 86321 | Bouwkundig element

Burgerhuizen en weverij van de familie Ovelacq

Hoogstraat 130-136 (Deerlijk)
Voormalige woningen en weverij van de familie Ovelacq. Aangetrokken door de goedkope arbeidskrachten en vakmanschap van de Deerlijkse wevers wordt in 1853 een Belgische tak van het bedrijf Descamps-Ovelacq uit Roubaix, opgericht. In 1920 wordt de fabriek sterk uitgebreid. In 1945 worden het magazijn en de motorweverij kadastraal verenigd tot weverij. Voormalige conciërgewoning. Baksteenbouw van twee bouwlagen.


ID: 38194 | Bouwkundig element

Villa en bedrijfsgebouw van Speelgoed Beeusaert

Gentsesteenweg 19 (Deinze)
Achterin een voortuin met ijzeren hek gelegen villa van circa 1905. Nu met klimop begroeide bakstenen villa in neotraditionele stijl met twee bouwlagen onder mansardedak met twee dakvensters onder puntgeveltjes. In achterbouw, tot aan de Leieoever, gedeeltelijk bewaarde fabrieksgebouwen van circa 1921 met drie bouwlagen en plat dak.


ID: 38001 | Bouwkundig element

Directeurswoning van Instituut zusters Maricolen

Kaaistraat 1-3 (Deinze)
Dekenij en oorspronkelijk woning van de directeur van het nabij gelegen Instituut zusters Maricolen. Dubbelhuizen met voortuintjes, oorspronkelijk met hoog ommuurde tuinen tot aan de Leie, vier en vijf + twee traveeën en twee bouwlagen onder verspringende bedaking, gebouwd in 1873.