Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

534 resultaten


ID: 83125 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Koninklijke hoofdgilde van Sint-Sebastiaan en omgeving

Carmersstraat 174 (Brugge)
Gebouwencomplex ten noorden begrensd door de Carmersstraat, ten oosten door de Kazernevest, ten zuiden door de Rolweg en ten westen door het buurpand nummer 176. Rij van gekandelaarde en geknotte lindes binnen de ommuring.


ID: 82342 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dijver 15 (Brugge)
Dubbelhuis, op L-vormige plattegrond, van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zijdelings afgesnuit schilddak (Vlaamse pannen), deels uit het tweede kwart van de 18de eeuw (eerste twee bouwlagen) en deels uit de 19de eeuw (derde bouwlaag).


ID: 82343 | Bouwkundig element

Herenhuis Arentshuis en Arentshof

Dijver 16 (Brugge)
Voormalige herenwoning met tuin, vanaf 1910 ingericht als museum. Oorspronkelijk deel uitmakend van het Gruuthusedomein tot het in 1662 definitief een afzonderlijk perceel wordt. Huidig geheel op onregelmatige plattegrond.


ID: 75113 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Pereboomveld

Diksmuidse Heerweg 453, Torhoutse Steenweg 452 (Brugge)
Kasteeldomein "Pereboomveld" gelegen in een park in landschappelijke stijl is omringd door een bos. Twee lange dreven zorgen voor de verbinding met de Torhoutse Steenweg. Het kasteel en het park zijn fasegewijs tot stand gekomen. Neoclassicistisch kasteel op L-vormige plattegrond. Eenbeukige kapel gebouwd circa 1900. De hoofdstructuren van het park in landschappelijke stijl, bestaan uit open grasvelden, gesloten bospartijen en enkele dreven rondom en in het kasteeldomein zelf en een vijver. In het park een oranjerie en ommuurde moestuin met serres en diverse parkornamenten als vazen en bankjes.


ID: 71856 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Berge

Dudzeelse Steenweg 311-313 (Brugge)
Het kasteeldomein Ten Berge gelegen in een park omgeven door een deels dubbele gracht. Ten oosten situeert zich het omwalde kasteel, ten westen het voormalige neerhof, bestaande uit een conciërgewoning, een voormalig koetsgebouw, een 'paviljoen' en twee achterliggende stallingen. Het park is aangelegd in landschappelijke stijl met overwegend kronkelende lijnen en ondermeer een boomweide. Een dubbele dreef populieren vormt de noordelijke grens van het kasteeldomein. In het park bevindt zich ook houten constructie in neogotische stijl, vermoedelijk een bijenstal.


ID: 77085 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Tuinbouwbedrijf Van Hollebeke met landhuis, tuinprieel en interbellumwoning

Generaal Lemanlaan 153-155 (Brugge)
Het landhuis is samen met het tuinpaviljoen en de woning uit het interbellum gelegen in een ruime tuin. De tuin is aan de straatzijde afgesloten met een smeedijzeren hek waarvan twee vleugels tussen pijlers met kapitelen en vaasornamenten.


ID: 83512 | Bouwkundig element

Herenhuis

Gouden-Handstraat 10 (Brugge)
Huis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met gevel uit het vierde kwart van de 18de eeuw tot het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 82906 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gouden-Handstraat 12 (Brugge)
Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Vóór 1835 met laatgotische gevel op souterrain en deel uitmakend van nummers 8 en 10. Wordt in 1835 verhoogd met halve bouwlaag, waarbij de vensters worden gewijzigd. De huidige historiserende gevel dateert van 1951-1952, oudere kern.


ID: 82910 | Bouwkundig element

Ensemble van stadswoningen

Gouden-Handstraat 18 (Brugge)
Samenstel van twee breedhuizen, van samen zes traveeën en drie/twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Dieper huis links, rechts lager huis met 16de-eeuwse(?) kern, souterrain en aanpassingen uit de 18de eeuw. In het eerste kwart van de 19de eeuw samenvoegen van beide panden en omvormen tot dubbelhuis.


ID: 82912 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gouden-Handstraat 20 (Brugge)
Huis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Oorspronkelijk een diephuis met tuitgevel, in 1844 verhoogd met een lagere derde bouwlaag onder (oud) afgesnuit zadeldak en verbouwd tot eenvoudige lijstgevel met rechthoekige muuropeningen.