Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1912 resultaten


ID: 11359 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Groot Hagelkruis 37 (Antwerpen)
Leegstaand, neoclassicistisch burgerhuis met langsschuur aan noordwestzijde, gelegen op een groot, omhaagd domein met weiland; toegankelijk via een aarden populierendreef.


ID: 11332 | Bouwkundig element

Rivierenhof

Hooftvunderlei 160, Turnhoutsebaan 232, 238, 242-250 (Antwerpen)
Grootste park van de Antwerpse agglomeratie, 144 hectare, bevat verschillende belangrijke gebouwen en is begrensd door Turnhoutsebaan en A13.


ID: 5066 | Bouwkundig element

Garage de la rue de Jésus

Jezusstraat 22, 22A (Antwerpen)
Automobielgarage in beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architect François Dens uit 1910. Het complex werd verhoogd met een extra verdieping, naar een ontwerp door de bouwmeester-aannemer Henri Devos uit 1929.


ID: 11603 | Bouwkundig element

Domein Kasteel Klaverblad

Klaverbladdreef 60 (Antwerpen)
Omgracht en te midden van een park gelegen kasteeltje in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1904 met neogotische kapel en 18de-eeuwse bijgebouwen.


ID: 11634 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Schoonselhof

Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het kasteeldomein met hoeve waarvan de oorsprong opklimt tot de 14de- en 16de eeuw, werd in 1911 door de stad Antwerpen aangekocht, ingericht als stedelijke begraafpark, in 1921.


ID: 7288 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Het Torenhof met park

Markgravelei 86 (Antwerpen)
"Het Torenhof", of "Annonentoren" naar de zeventiende eeuwse Italiaanse familie Annoni. Restant van een vroeger hof van plaisantie nu een openbaar park en toegankelijk via een gekasseide weg.


ID: 10756 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper met lindes

Oosterweelsteenweg (Antwerpen)
Enig als getuigenis en referentiepunt behouden gebouw van het sedert 1958 verdwenen polderdorp Oosterweel, heden gelegen in een 6 meter diepe put, door de opgespoten gronden rondom. Enkele linden in de aslijn van het portaal zijn resten van de vroegere dreef naar de Dorpstraat.


ID: 301362 | Landschappelijk geheel

Rivierenhof

Turnhoutsebaan (Antwerpen)
Het Rivierenhof is een landschapspark waarvan de oorspronkelijke inrichting met siertuinen, dreven, een spiegelvijver en zesvoudige beukendreef dateert uit het einde van de 18de eeuw. In 1921 werd het domein opengesteld voor het publiek en uitgerust met spel-, sport- en educatieve infrastructuur. Het Kasteel Rivierenhof klimt op tot de 16de-17de eeuw. Vermeldenswaardig zijn ook de Schranshoeve, het Stercxhof en het openluchttheater. Verder omvat het domein een restant van de Herentalse Vaart, die werd gegraven in 1490 en dienst moest doen als verbinding met Herentals en als waterbevoorrading naar Antwerpse brouwerijen. Het Rivierenhof heeft een behoorlijk bomenbestand en de verbinding met de vallei van de Grote Schijn is nog aanwezig.


ID: 11391 | Bouwkundig element

Waterkasteel Hof van Veltwijck

Veltwijcklaan 27 (Antwerpen)
Complex in traditionele bak- en zandsteenstijl, bestaande uit een U-vormig waterkasteel uit de 16de eeuw, gelegen binnen een landschapspark, en een neerhof aan noordzijde met centraal poortgebouw, door een lindedreef verbonden met de Veltwijcklaan.


ID: 300029 | Landschappelijk element

Kasteeldomein Hof van Veltwijck

Veltwijcklaan 27 (Antwerpen)
Het kasteeldomein van het Hof van Veltwijck bestaat uit een gebouwencomplex in traditionele bak- en zandsteenstijl, gelegen binnen een rechthoekig omgracht landschapspark (binnenpark), en een buitenpark met gekasseide lindedreef.