Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2050 resultaten


ID: 130619 | Landschappelijk element

Opgaande populier als grensboom

Molenstraat (Heuvelland), Kerkstraat (Ieper)
Opgaande Canadapopulier als vermoedelijke grensboom aangeplant op de rechteroever van de Kemmelbeek, tevens gemeentegrens tussen Kemmel en Dikkebus.


ID: 201007 | Bouwkundig element

Britse militaire begraafplaats Klein-Vierstraat British Cemetery

Molenstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen langs de Molenstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vierstraat, op ongeveer 2,5 kilometer ten noordoosten van de kerk van Kemmel. 


ID: 201019 | Bouwkundig element

Kandahar Farm Cemetery

Nieuwkerkestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Nieuwkerke. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van Ch. Holden en W.H. Cowlishaw. De L-vormige begraafplaats wordt gekenmerkt door twee smeedijzeren toegangshekken, een natuurstenen omheiningsmuur en schuilgebouw, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201004 | Bouwkundig element

Kemmel Chateau Military Cemetery

Nieuwstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog naast de gemeentelijke begraafplaats van Kemmel. De begraafplaats, ontworpen door E. Lutyens en G.H. Goldsmith, wordt gekenmerkt door een toegangsconstructie, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 130640 | Landschappelijk element

Opgaande populier als hoekboom

Noordhoekstraat (Heuvelland)
Opgaande Canadapopulier (niet nader gedetermineerd) als hoekboom langs de oever van de Douvebeek.


ID: 130623 | Landschappelijk element

Opgaande eik met oorlogsschade

Noordstraat (Heuvelland)
Opgaande zomereik waarvan de kruin tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd werd en waarna de boom opnieuw is doorgegroeid.


ID: 130621 | Landschappelijk element

Twee opgaande populieren als welkomstboom

Noordstraat 4 (Heuvelland)
Twee opgaande klonen van Canadapopulier (geen nadere determinatie) als welkomstbomen bij een zijtoegang tot het boerenerf.


ID: 130590 | Landschappelijk element

Opgaande es

Ommegangstraat 1 (Heuvelland)
Opgaande gewone es als onderdeel van een erfbeplanting.


ID: 130469 | Landschappelijk element

Twee opgaande linden als welkomstbomen bij Hoeve Lindenhof

Oude Bellestraat 8 (Heuvelland)
Twee opgaande zomerlinden met oorlogsschade ten gevolge van beschietingen tijdens WO 1, geplant als welkomstbomen bij de toegang tot het erf van Hoeve Lindenhof. In een van de linden is een boomniskapelletje opgehangen. Volgens de bewoner van de zijn de bomen in 1747 geplant door het werkvolk van een baron, als oorspronkelijke eigenaar van de pachthoeve.


ID: 130423 | Landschappelijk element

Opgaande treurwilg als vredesboom

Poperingestraat, Sulferbergstraat (Heuvelland)
Gele treurwilg als vredesboom aangeplant bij de in 1924 onthulde gedenkmuur voor militaire en burgerlijke doden, gesitueerd op de hoek van de Poperingestraat en de Sulferbergstraat. Vermoedelijk vervangt dit onoordeelkundig exemplaar een vroegere aanplant.