Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 89243 | Bouwkundig element

Woning van Florimond Van Damme

Knesselarestraat 56 (Beernem)
Gebouwd tussen 1904 en 1908 in opdracht en naar ontwerp van Florimond Van Damme, voormalige gemeentesecretaris van de gemeente Oedelem. Gebouwd in een mengstijl van art nouveau en neogotiek.


ID: 89244 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Knesselarestraat 60 (Beernem)
Vrijstaande woning uit de jaren 1930. Roodbakstenen gevelparement in combinatie met arduin voor onder meer de plint. Als risaliet uitgewerkte en hoger opgetrokken deurtravee met siermetselwerk. Linkertravee met massieve erkeruitbouw.


ID: 89246 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Knesselarestraat 65 (Beernem)
Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Een gelijkaardig volume staat reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830. Het huidige uitzicht dateert grosso modo van 1887. Rechts van deur gietijzeren voetenschraper. Behouden schrijnwerk.


ID: 89229 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Knesselarestraat 7 (Beernem)
Hoekpand van zes traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gebouwd in 1932. Oranjerode baksteenbouw boven een gecementeerde plint. Typische hoekafwerking met bekronend getrapt dakvenster.


ID: 89248 | Bouwkundig element

Reeks arbeiderswoningen

Knesselarestraat 74-80 (Beernem)
Thans eenheidsbebouwing bestaande uit vijf lage woningen, oorspronkelijk zeven woningen gebouwd volgens repeterend schema in 1931.


ID: 89230 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Knesselarestraat 9 (Beernem)
Halfvrijstaande woning, volgens het kadaster gebouwd circa 1930. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen gemansardeerd zadeldak.


ID: 89390 | Bouwkundig element

Hoeve 't Winkelhof

Langendonkstraat 17 (Beernem)
Hoeve met losse bestanddelen op omheind perceel met korte toegangsdreef en bijhorende boomgaard. Behouden hekpijlers met imposante topbekroning. Witbeschilderde baksteen in combinatie met zwarte plint. Smeedijzeren hekwerk. De hoeve werd vermoedelijk opgetrokken tussen 1778 en 1810.


ID: 89395 | Bouwkundig element

Twee dorpswoningen

Lattenklieversstraat 14-16 (Beernem)
Twee breedhuizen op een hoogte gelegen en fasegewijs tot stand gekomen: de woningen staan reeds weergeven op het primitief kadasterplan van 1829 als onderdeel van een grotere woning met bijhorend gebouw.


ID: 89396 | Bouwkundig element

Brouwerij Langouche

Lattenklieversstraat 20 (Beernem)
Het complex is fasegewijs tot stand gekomen: een achterliggend gebouw en het woonhuis worden reeds weergegeven op het primitief kadasterplan van 1829. In 1862 wordt volgens het kadaster het woonhuis vergroot en wordt de achterliggende brouwerij opgetrokken. Woonhuis: oorspronkelijk een dubbelhuis met een verankerde en bepleisterde lijstgevel. Achterliggende geasfalteerde binnenplaats met aan de oostzijde boerderijgebouwen en in de andere zijde drie vleugels van de brouwerij.


ID: 89397 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Lattenklieversstraat 27 (Beernem)
Lage woning, volgens het kadaster in 1840 volledig herbouwd: oorspronkelijk als driewoonst met een extra volume aan de oostzijde. Heden eengezinswoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Verankerde rode bakstenen lijstgevel voorzien van gecementeerde plint.