Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1467 resultaten


ID: 47439 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking

Rooienkapel (Lille)
Bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond van vier traveeën en driezijdige koorsluiting, die samen met de aansluitende travee het oudste gedeelte vormt.


ID: 40020 | Bouwkundig element

Sint-Franciscus Xaveriuskapel

Boesdaal 6 (Linkebeek)
Kleine wijkkerk van 1962 voor de wijk 't Holleken naar ontwerp van architect Lucien Kroll.


ID: 212564 | Bouwkundig element

Klooster en schoolgebouw

Sint Sebastiaanstraat 14 (Linkebeek)
L-vormig geheel van twee bouwlagen, historiek begint in de 19de eeuw, de twee oudste vleugels met kapel in het midden omsluiten een ommuurde speelplaats met toegangshek, huidig uitzicht uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 42602 | Bouwkundig element

Sint-Luciakapel

Heidestraat (Linter)
Tussen de lindebomen, een kleine kapel van bak- en zandsteen met klokkentorentje boven de voorgevel, gedagtekend 1751.


ID: 70059 | Bouwkundig element

Klooster van de Grauwe zusters

Markt 11 (Lo-Reninge)
Aaneengesloten complex bestaande uit verscheidene vleugels van twee bouwlagen opgetrokken in verankerde gele baksteen onder leien zadeldak, met uitzondering van haakse 18de-eeuwse uitbouw. Fraai geheel voornamelijk getypeerd door de regionale Vlaamse-renaissancestijl. Het bouwvolume van kapel, doksaal, keuken en mogelijks ook de haakse uitbouw gaan wellicht terug op de fase van 1493. Circa 1550, 1560, 1654-1655 en in de 18de eeuw: uitbreiding van het klooster. 1922-1926: gedeeltelijke wederopbouw en herstellingswerken naar ontwerp van architecten Charles Pil en Henri Carbon uit Oostende.


ID: 70229 | Bouwkundig element

Klooster en  school

Vaartstraat 9, 9B (Lo-Reninge)
Klooster en school gebouwd in 1897 door de zusters van Moorslede. Gebouwencomplex met ten zuiden, kloostergebouw van twee bouwlagen met bekronend fronton, pannen zadeldak met klokkentorentje. Ten noorden hierbij aansluitend klasgebouwen van twee en één bouwlaag onder zadeldaken. Ten zuiden, bij het klooster aansluitende kapel uit de jaren 1950.


ID: 34012 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lobos

Boskapellaan (Lochristi)
Kapel met zeven statiën van Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën ingeplant op een aan drie zijden omhaagd en met geknotte linden omzoomd plantsoen. Huidige Loboskapel opgericht in 1895 door de toenmalige eigenares van de grond en van Kasteel Rozelaar. Neogotische bak- en natuurstenen kapel met vierkante portiek. Zeven statiën gewijd in 1894.


ID: 34044 | Bouwkundig element

Rustoord Sint-Pieter

Dorp-Oost 46 (Lochristi)
Rustoord Sint-Pieter, godshuis bediend door de zusters van de Heilige Vincentius à Paulo van Wachtebeke.


ID: 34066 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van Barmhartigheid van Ronse

Hijfte-Center 35, 35A (Lochristi)
Voormalig klooster van de zusters van Barmhartigheid van Ronse, gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect Gaston Vandenheuvel en opgericht voor de bediening van de erachter gelegen vroegere zogenaamde Mariaschool.


ID: 34186 | Bouwkundig element

Landhuis

Windgat 32 (Lochristi)
Staat bekend als voormalige kapel en ook als vroeger speelhuis oorspronkelijk behorend bij het kasteeldomein Te Speurdonk. Vrij hoog rechthoekig bakstenen gebouwtje met afgeschuinde achterhoeken en onder zadeldak, vermoedelijk uit de 18de eeuw.