Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 89092 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Stationsstraat 67 (Beernem)
Vrijstaande arbeiderswoning van drie traveeën en één en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Gebouwd circa 1900. Verankerde rode baksteenbouw met geïntegreerde beeldnis.


ID: 89095 | Bouwkundig element

Villa

Stationsstraat 71 (Beernem)
Villa naar ontwerp van Jozef Lantsoght, gebouwd in 1957. Witgeschilderde baksteenbouw op onregelmatige plattegrond, opengewerkt met grote raampartijen voorzien van fijne roedeverdeling.


ID: 89096 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationsstraat 78 (Beernem)
Halfvrijstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, vermoedelijk gebouwd circa 1910. Sobere bakstenen lijstgevel op een lage gecementeerde plint.


ID: 89325 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Torre en bijgebouwen

Ten Torre 11-14 (Beernem)
Kasteeldomein toegankelijk via een lange toegangsdreef. Het domein was vroeger een jachtgebied voor het Franse Hof waar onder andere een jachtpaviljoen stond. Het huidige kasteel wordt volgens het kadaster gebouwd in 1854. Dit omwalde kasteel is opgevat als een waterkasteel. Vierkante plattegrond met op elke hoek een zeshoekige hoektoren afgewerkt met een leien kegeldak en/of afgewerkt als een uitkijktoren. Landgebouwen.


ID: 89323 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ten Torre 6 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met name een boerenhuis, een stal, een schuur en een bakhuisje. Ingeplant op een omhaagd perceel met meidoornhaag en beuk. Bijhorende omhaagde boomgaard.


ID: 89324 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoevesite Ter Leyden

Ten Torre 7 (Beernem)
Historische hoeve, waarvan de oudste gebouwen, het boerenhuis en de schuur, een 17de-eeuwse kern vertonen. Heden, hoeve met losse bestanddelen ten zuiden toegankelijk via gekasseide dreef. Gelegen midden een rechthoekige omwalling, - deels gedicht ten oosten en ten zuidoosten - afgezet met knotelzen, -wilgen en -essen. Deels met gras begroeid, deels verhard erf. Knotmeidoorn als kapelboom bij de inkom van de boerenwoning.


ID: 89330 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Tinhoutstraat 112 (Beernem)
Vrijstaande interbellumwoning, gebouwd in 1934. Roodbakstenen volume boven een gecementeerde plint en typerend voegwerk.


ID: 89333 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Petrus Oostveldparochie

Tinhoutstraat 115 (Beernem)
Pastorie naar ontwerp van architect Edward Schelstraete, horend bij de Sint-Petrus-kerk Oostveld. Volgens het kadaster gebouwd in 1928. Vrijstaande woning in neo-Brugse stijl met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak gevat tussen trapgevels. Voortuin afgesloten met laag bakstenen muurtje met pijlers waartussen smeedijzeren hekwerk.


ID: 89334 | Bouwkundig element

Villa

Tinhoutstraat 121 (Beernem)
Vrijstaande woning met achterliggende nutsgebouwen, gebouwd in 1931. Villa van twee traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak, vooraan voorzien van een wolfseind.


ID: 89336 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Tinhoutstraat 138 (Beernem)
Burgerhuis, volgens het kadaster gebouwd in 1948. Oranjerode baksteenbouw boven een bruin-zwarte bakstenen plint.