Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1215 resultaten


ID: 31467 | Bouwkundig element

Kerk Sint-Jan

Kapellestraat (Poperinge)
Bedehuis van het gehucht Sint-Jan-ter-Biezen. Kapel gelegen ten noorden van de aanpalende kapelanie met voorliggend moestuintje. Neogotisch zaalkerkje gebouwd tussen 1893-1894 en 1906.


ID: 213303 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire doden en grafstenen

Kapellestraat (Poperinge)
Dertien heldehuldezerken en één andere grafsteen, opgesteld rond de gedenkzuil voor de militaire doden van de Eerste Wereldoorlog, op het oude kerkhof van de Sint-Janskerk.


ID: 213637 | Bouwkundig element

Nieuwe begraafplaats Sint-Jan-ter-Biezen

Kapellestraat (Poperinge)
Op de nieuwe begraafplaats van Sint-Jan Ter Biezen, langs de Kapellestraat, zijn een Britse grafsteen en twee heldenhuldezerkjes terug te vinden, te midden van de andere graven.


ID: 31482 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bavo

Kerkhofstraat (Poperinge)
Georiënteerde kerk gelegen middenin een omhaagd kerkhof met Heilig Hartbeeld aan de zuidzijde. Begrensd ten noorden door de Warandebeek, ten zuiden door het Watouplein.


ID: 200989 | Bouwkundig element

Haringhe (Bandaghem) Military Cemetery

Nachtegaalstraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, vormgegeven door R. Blomfield en W.C. Von Berg. Het betreft een omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', een schuilgebouw en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.


ID: 213345 | Bouwkundig element

Reninghelst Churchyard & Extension

Reningelstplein (Poperinge)
Reningelst was in Britse handen vanaf de herfst 1914 tot het einde van de oorlog. Het kerkhof en de Extension werden gebruikt van maart tot november 1915. De helft van de doden van de 'Extension' kwamen om bij Hill 60 (Zillebeke).


ID: 31375 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Vedastus met kerkhof

Reningelstplein 4A (Poperinge)
Ten oosten van het Reningelstplein gelegen georiënteerd bedehuis met een omringend kerkhof. In oorsprong een romaans bedehuis van het basilicale type van omstreeks 1200, later omgebouwd tot een gotische hallenkerk. Uitbreidings- en aanpassingswerken in de 18de en 19de eeuw.


ID: 200957 | Bouwkundig element

Mendinghem Military Cemetery

Roesbruggestraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en W.C. Von Berg. De begraafplaats met onregelmatig grondplan wordt volledig ommuurd en bevat een toegangsgebouw met smeedijzeren hek. Er is een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', terwijl de witte natuurstenen grafstenen verspreid liggen over 11 perken. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, een struikenrij en bloemenperken.


ID: 31438 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Tempeliersstraat (Poperinge)
Vrij sobere hallenkerk met neoclassicistische westelijke toren ter vervanging van reeds in 1488 vermelde kapel. Voltooid in 1837. Na beschadiging tijdens de Tweede Wereldoorlog hersteld. Tegen de buitengevel hangt onder meer een gedenkplaat ter herinnering aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 200958 | Bouwkundig element

Grootebeek British Cemetery

Vlamertingseweg (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. De begraafplaats, omgeven door een kronkelende beek, kan via een natuurstenen brugje bereikt worden en is in twee niveaus aangelegd. Er is een 'Cross of Sacrifice', terwijl de witte grafstenen eerder onregelmatig zijn aangelegd. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken, waterplanten en opgaande bomen.