1871 resultaten
ID: 134011 | Landschappelijk element
Meenseweg 142 (Ieper)
Tuin uit het interbellum naar een ontwerp van Hector Casier rondom een villa uit dezelfde periode. Aanleg op het domein van het tijdens WO I vernielde landhuis van de familie Goupy de Beauvolers, ook gekend onder de naam Pink Chateau.
ID: 30399 | Bouwkundig element
Meenseweg 150-152 (Ieper)
Voormalige buitenplaats, thans aangepast tot permanente woonst. Gelegen midden beboomd park, toegankelijk via dreef afgezoomd met platanen; toegang gemarkeerd door bakstenen hekpijlers.
ID: 134386 | Landschappelijk element
Meenseweg 150-152 (Ieper)
Door Piet Blanckaert ontworpen tuin bij een landhuis uit het interbellum gekend als ’t Kasteeltje.
ID: 134017 | Landschappelijk element
Meenseweg 261 (Ieper)
Recente tuin van 76a ontworpen door André Van Wassenhove rondom een in de jaren 1920 gebouwd landhuis, dat na WOI op de plaats van het voormalig White Chateau werd opgetrokken.
ID: 30631 | Bouwkundig element
Molenstraat 69 (Ieper)
Hoeve, heropgebouwd in het begin van de jaren 1920. Lage bestanddelen, gesloten en U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf.
ID: 126651 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Rijselstraat (Ieper)
Van de Vaubanvestingen, uitgebouwd op 14de-eeuwse kern, resten twee derden van de gebastioneerde binnenversterking met gracht en drie halve manen, fragmenten en/of tracé van het buitenwerk, en sporen van een oorspronkelijk overstromingsgebied. Naoorlogse inbreng van nieuwe constructies in plaats van verdwenen stadspoorten, waaronder het bekende Britse oorlogsgedenkteken door R. Blomfield als poortgebouw ontworpen ter vervanging van de vroegere Menensepoort. De beboomde natuurwandeling naar ontwerp van L. Fuchs sluit aan bij een in de 19de eeuw ontstane "promenade"-traditie.
ID: 201148 | Bouwkundig element
Voormezele-Dorp (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en W.C. Von Berg. De begraafplaats is ommuurd. Aan de voorzijde wordt de 'Stone of Remembrance' geflankeerd door twee paviljoenen uit witte natuursteen, met elkaar verbonden via een breed geplaveid pad. Verder zijn er nog een 'Cross of Sacrifice', evenals twee perken met witte grafstenen.
ID: 201072 | Bouwkundig element
Zonnebeekseweg (Ieper)
Franse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt aan straatzijde omgeven door een lage bakstenen muur, met een tweeledig smeedijzeren toegangshek, gevat tussen twee sterk uitgewerkte pijlers. Het centrale pad vormt samen met twee kortere zijarmen een geplaveid kruis. Op het massagraf achteraan de begraafplaats is een obelisk terug te vinden met gedenkplaten. Links vooraan staat een calvariegroep van beeldhouwer J. Fréour.
ID: 51203 | Bouwkundig element
Izegemstraat 102 (Ingelmunster)
Ingesloten site, ten noorden door de spoorlijn Kortrijk- Brugge, ten westen en ten oosten door de oprukkende bewoning en industrie. Lage, deels aaneengesloten bestanddelen L- vormig opgesteld rondom een deels gekasseid erf met toegang ten zuiden via een met jonge eiken beplante dreef.
ID: 51261 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Stationsstraat 1-3 (Ingelmunster)
Omwald kasteel met omringend park, gelegen tussen de Mandel - die de omwalling voedde - en de kerk, waarop het kasteel van oudsher georiënteerd was. Park in landschappelijk stijl met drie platanen, aangeplant als herdenkingsbomen, een gedenkzuil en tuinbruggen. Recentere conciërgewoning en restant van tuinmuur met korfboogpoort en hekken ten noorden. Lange westwaarts georiënteerde dreef naar de voormalige, omgrachte hermitage, later boswachterswoning.