Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1678 resultaten


ID: 58140 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Kalkendorp (Laarne)
Opgericht in 1924 als gedenkteken aan de oorlogsslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog van de gemeente Kalken. Gedenksteen van hardsteen en kunststeen binnen een rond perk met lage heesters en omsloten door ijzeren hekwerk aan hardstenen paaltjes.


ID: 120393 | Bouwkundig element

Oude kern Rekem

Boomgaardstraat, Engelenstraat, Groenplaats, Herenstraat, Isabellastraat, Kanaal, Kanaalstraat, Leon Hermanslaan, Nieuwe Walstraat, Onder de Linden, Oude God, Oude-Weerdstraat, Patersstraat, Schijfstraat, Sint Pieter, Walstraat (Lanaken)
De historische stadskern van Rekem getuigt van een zeer rijke geschiedenis van de stad, met onder andere het kasteel, stadsmuur en –poort, kerken, woningen, enzovoort.


ID: 870 | Bouwkundig element

Gedenksteen

Commandant Giddelostraat (Lanaken)
Een gedenksteen herinnert aan de kazerne van de Grensfietserseenheid-Lanaken, DE CARITAT DE PERUZZIS, die hier van 1934 tot 1940 stond.


ID: 1024 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Sint Pieter (Lanaken)
Monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Bronzen beeld op een hardstenen sokkel, door Frans Huygelen, gegoten door de Fonderie Verbeyst van Brussel.


ID: 307093 | Bouwkundig element

Stadhuis van Landen

Stationsstraat 29 (Landen)
Statig complex van stadhuis, gerechtsgebouw en gemeentelijke jongens- en meisjesschool van Landen, opgetrokken in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar een ontwerp van 1882 van architect Emile Demany. In 1895 werd het gebouw met één bouwlaag verhoogd in aansluitende stijl naar ontwerp van architect A. Limage.


ID: 200670 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de 34th Division met Duitse bunker

Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkteken ter herinnering aan de artillerie- en genietroepen van de 34ste Britse divisie en de rol die ze hier speelden tijdens de gevechten van oktober-november 1917 (Derde Slag bij Ieper). Achter het gedenkteken staat een Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 213283 | Bouwkundig element

Gedenksteen 2e Chasseurs d'Afrique

Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Kleine gedenksteen in een weide net ten zuiden van de Broenbeek. Dit gedenkteken herinnert aan twee mannen van het '2e Regiment Chasseurs d'Afrique', op deze plaats omgekomen op 9 oktober 1917, tijdens de Derde Slag bij Ieper (Eerste Wereldoorlog).


ID: 213282 | Bouwkundig element

Gedenkkruis militaire en burgerlijke doden

Bikschotestraat (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkkruis ter herinnering aan de militaire en burgerlijke slachtoffers van Bikschote, uit de Eerste Wereldoorlog, van de hand van architect Marcel Hocepied. Het gedenkteken met eenvoudig Keltisch kruis maakt deel uit van een perk met achteraan een brede ruwe natuurstenen muur, opzij gesteund door twee dwarsmuurtjes en vooraan afgesloten door een hek


ID: 213284 | Bouwkundig element

Gedenkzuil 20th Light Division

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Oorlogsgedenkteken ter herinnering aan de deelname van de '20th (Light) Division' aan de Slag bij Langemark (16-18 augustus 1917), in het kader van de Derde Slag bij Ieper.


ID: 213640 | Bouwkundig element

Naamsteen Eindoffensief Steenbeek

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Deze naamsteen maakt deel uit van de vijfde reeks naamstenen op initiatief van de Provincie West-Vlaanderen geplaatst in 1988 en die herinneren aan plaatsen en gebeurtenissen in verband met het Eindoffensief in het najaar van 1918.