Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 81753 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lendedreef 113 (Anzegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis van rode baksteen met aflijnende fries. Segmentbogige muuropeningen.


ID: 81587 | Bouwkundig element

Dorpswoningen

Lijsternestweg 5 (Anzegem)
Twee dubbelhuisjes, uit de tweede helft van de 19de eeuw, loodrecht op de straat ingeplant. Lijstgevel van rode verankerde baksteen op gecementeerde plint, twee keer drie traveeën, opkamer in rechtse travee.


ID: 81666 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Lindestraat 1 (Anzegem)
Dwars op de straat ingeplant 19de-eeuwse boerenarbeiderswoning. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.


ID: 81468 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning uit de 19de eeuw

Lindestraat 2 (Anzegem)
Dwars op de straat ingeplant 19de-eeuws boerenarbeidershuisje. Verankerde baksteenbouw met bepleisterde en beschilderde lijstgevel op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen met deels vernieuwd schrijnwerk. Links stalvleugel van twee traveeën. Erfgevel gemarkeerd door behouden handpomp.


ID: 81463 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Moten

Materzeelstraat 22 (Anzegem)
Hoeve met losstaande bestanddelen, bewaarde omwalling achter het woonhuis. Sterk aangepast geheel.


ID: 81668 | Bouwkundig element

Hoeve

Meersstraat 6 (Anzegem)
Voormalige hoeve, heden verbouwd tot taverne, volumes aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Semigesloten opstelling. Boerenhuis met gecementeerde lijstgevel ten noorden. Ten oosten voormalige stalvleugel en ten westen nieuwe loods.


ID: 81670 | Bouwkundig element

Bergmolen

Meuleberg (Anzegem)
De Berg- of Stampersmolen is een witgeschilderde bakstenen grondzeiler en kwam er ter vervanging van een houten standaardmolen van 1735. Petrus Verriest liet in 1880 deze stenen windmolen bouwen op de Tiegemberg. De molen staat op een heuvelrug in een oorspronkelijk weids molenlandschap dat thans aan één zijde beboomd is.


ID: 81671 | Bouwkundig element

Hoeve

Meuleberg 1 (Anzegem)
Voormalig hoevetje naar verluidt van 1820, aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Ten noorden 19de-eeuws boerenhuis met gecementeerde lijstgevel.


ID: 81672 | Bouwkundig element

Kunstenaarswoning Huis Ten Berghe

Meuleberg 3 (Anzegem)
De kunstenaarswoning Huis Ten Berghe met atelier werd gebouwd in 1908 in opdracht van Vital Moreels voor kunstschilder Valerius de Saedeleer, die in de villa verbleef van 1908 tot 1914. Tijdens zijn verblijf kreeg hij onder meer bezoek van Stijn Streuvels en Gustaaf van de Woestijne.


ID: 81755 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Molendreef 16 (Anzegem)
Alleenstaand burgerhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Woning van rode baksteen met invloeden van de cottage-architectuur, zie het pseudo-vakwerk en de bedaking, opvallend door houten balkon ondersteund door portaal.