Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 81685 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Oostdorp 38-40 (Anzegem)
Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema. Uitgewerkte baksteenbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Benadrukte deurtravee door de gekoppelde blinde bovenvensters onder boogveld bekleed met mozaïek. Getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk.


ID: 81680 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis met bijhorend koetshuis en tuin

Oostdorp 4-6 (Anzegem)
Landhuis met bijhorend koetshuis opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw in opdracht van Gustaaf Moreels. Baksteenbouw in neo-Vlaamse-renaissance stijl. Aan de straat afgezet door muurtje met ijzeren hek tussen gecementeerde bakstenen pijlers onder meer bekroond door bolornament. Aansluitende tuin.


ID: 81681 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit de jaren 1930

Oostdorp 5 (Anzegem)
Burgerwoning uit de jaren 1930. Dubbelhuis met eenvoudige bakstenen lijstgevel op arduinen plint. Licht vooruitspringende deurtravee. Rechthoekige vensters op de benedenverdieping met borstwering en arduinen kroonlijstje en op de bovenverdieping met verdiepte borstwering.


ID: 81762 | Bouwkundig element

Hoeve

Otegemstraat 101 (Anzegem)
Otegemstraat nr. 101. Aan de straat gelegen hoevetje uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Woonhuis (ten noorden) en stal (ten oosten) in L-vorm opgesteld rond een verhard erf. Volumes van rode baksteen onder zadeldaken (kunstleien en pannen). Woonhuis getypeerd door vlechtingen in zijpuntgevels, bewaard schijnwerk.


ID: 81763 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Otegemstraat 109 (Anzegem)
Aan de straat gelegen arbeidershuisje uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van rode baksteen met aflijnende fries, bewaard houtwerk. Dieperin gelegen gewitte nutsgebouwen onder pannen zadeldaken.


ID: 81764 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning met stalvleugel

Otegemstraat 111 (Anzegem)
Dieper in gelegen arbeidershuisje met aangrenzende stalvleugel uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Enkelhuisje van witbeschilderde baksteen.


ID: 81466 | Bouwkundig element

Hoeve De Barze

Ouden Heirweg 4 (Anzegem)
Historisch waardevolle hoeve zogenaamd De Barze, deel uitmakend van de kasteelsite Hemsrode, volgens de eigenares daterend van circa 1642. Losstaande al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een erf. Ten oosten het woonhuis, aan beide zijden gemarkeerd door gewitte bakstenen pijler met heiligennis (pijler ten noorden) en bolornament. Ten noorden het wagenhuis en ten westen de stalvleugel met 19de-eeuwse kapconstructie, en met in 1880 gebouwde, aansluitend schuur.


ID: 81467 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Ouden Heirweg 6 (Anzegem)
Dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht, met behouden configuratie aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Vermoedelijk site met 18de-eeuwse kern, zie aanduiding volume op die plaats op de Ferrariskaart (1770-1778). Volumes van gewitte baksteen onder pannen zadeldaken. Woonhuis met licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.


ID: 81765 | Bouwkundig element

Sint-Stephanus en Sint-Theodoricuskerk

Oudenaardestraat (Anzegem)
Moderne georiënteerde zaalkerk van 1962 naar ontwerp van Christ Vastesaeger. Bedehuis met rechthoekige plattegrond, bruine baksteen horizontaal belijnd door betonnen muurbanden, tevens gebruik van glasdallen.


ID: 81771 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Oudenaardestraat 102 (Anzegem)
Dubbelhuis van gele baksteen getypeerd door de boven de kroonlijst doorgetrokken deurtravee, de in- en uitspringende muurvlakken, het portaal met afgeronde hoeken en de overhoekse muurdam op de eerste bouwlaag.