Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1812 resultaten


ID: 28354 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Kwaremontplein 24 (Kluisbergen)
Volgens geschreven bronnen in 1693 nieuw gebouwde pastorie, in 1732 in slechte staat en in 1769 volledig hersteld. Dubbelhuis met hoofdgebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, voorzien van houten klokkenstoeltje bekroond door kruis. Deels ommuurde pastorietuin.


ID: 28329 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw van de Carmelbergparochie met tuin

Stationsstraat 8 (Kluisbergen)
Vroegere pastorie naar bouwplan van 2 juli 1846, met moeilijk leesbare signatuur van bouwmeester L. Bourgois. Gebouwd ter vervanging van de oudere, dieper achterin gelegen pastorie, waarvan een deel van de ommuurde tuin rest.


ID: 28460 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Jan in d'Olie met tuin

Zulzekestraat 10 (Kluisbergen)
Pastorie uit 1866-1868 in omringende tuin, zijdelings met voortuin grenzend aan noordelijke en deel van westelijke kerkhofmuur. Ommuurde voortuin met vooraan een ijzeren toegangshek aan vierkante bakstenen hekpijlers met hardstenen dekplaat; links toegangshek tot kerkhof en rechts tot pastorietuin.


ID: 108454 | Landschappelijk element

Park 58

Arcadelaan, Elizabetlaan (Knokke-Heist)
Park met onregelmatige vorm tussen de Elisabetlaan en de verkaveling ten zuiden van de Arcadelaan (in aansluiting bij Albertstrand).


ID: 58967 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Ensemble van Dominicanenkerk, pandgang en pastorie

Dominicanenpad 2, Sparrendreef 91 (Knokke-Heist)
Ensemble van Dominicanenkerk, pandgang en pastorie en omgevende kloostertuin, opgetrokken in de periode 1925-1929 naar ontwerp van architect Jozef Viérin in samenwerking met zijn zoon Luc Viérin; architect Antoine Dugardyn is medeontwerper van de pandgang.


ID: 58888 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Zandvlugge met tuin

Fochlaan 7 (Knokke-Heist)
Villa zogenaamd "Zandvlugge", voorheen gekend als "Cottage I - Les Sangliers". Samen met Fochlaan nummer 9 één van de twee modelwoningen in cottagestijl als dusdanig in 1909 ontworpen door architect Adolphe Pirenne (Brussel, 1876-1932) voor de villawijk Het Zoute, en opgetrokken volgens kadaster in 1911. De villa is gelegen in een zeer ruime tuin, aangelegd in terrasvorm.


ID: 58420 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Ter Wilgen met tuin

Meeuwendreef 8 (Knokke-Heist)
Vrijstaande villa in hoeve- en cottagestijl met omgevende tuin, zogenaamd "Huis Ter Wilgen", gebouwd volgens kadaster in 1910, gebouwd volgens kadaster in 1910 naar ontwerp van architect Jozef Viérin (Kortrijk, 1872-Brugge, 1949).


ID: 58839 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Maeger Scorre met tuin

Sparrendreef 1A-B (Knokke-Heist)
Monumentale villa in regionalistische stijl, gebouwd in 1928 naar ontwerp (1924) van architect Mario Knauer (1879-1948) en uitgevoerd door aannemer F. Desmidt met omgevende tuin die in zuidoostelijke richting 'uitwaaiert' in het golfterrein. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van een jachtslot en het villacomplex omvat toegang, poortgebouw, erekoer, dienstvleugels, 'corps de logis' en twee zijvleugels. De verschillende volumes zijn gelegen rond een gekasseide binnenkoer met aangelegde bloemperken en onderling verbonden door een hoge tuinmuur. Aan zuidoostelijke zijde leidt een trappenbordes naar een gazon met cirkelvormige vijver met fontein in de vorm van een zonnewijzer, naar ontwerp van de Brusselse kunstenaar Thianche.


ID: 58963 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Paquebot met tuin

Sparrendreef 44 (Knokke-Heist)
Opmerkelijke villa in modernistische stijl van 1936 naar ontwerp van de Brusselse architect Louis-Herman De Koninck (1896-1984). De villa is omringd door een ruime glooiende tuin met weelderige aanplanten.


ID: 208741 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Tuin van de Hoop

Sint Maartensplein (Koekelare)
De zogenaamde Tuin van de Hoop (1996), maakt deel uit van het gemeentelijke Motepark en is gelegen achter de voormalige brouwershuizen, de brouwerij en het Fransmansmuseum. De benaming verwijst enerzijds naar de seizoensarbeiders die hun kinderen hoop op een betere toekomst bezorgden en anderzijds naar koning Boudewijn aan wie de tuin een eerbetoon is. In de toegankelijke tuin zijn een aantal kunstwerken opgesteld.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.