Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 131353 | Landschappelijk element

Bomenrij van Spaanse aak en één zoete kers bij veldkapel

Garennestraat (Herne)
De talud met de bomen ligt ten noorden van de veldkapel. Deze plek is enkel toegankelijk via de dorpskom van Marcq en is door de spoorlijn afgesneden van Herne. De drie Spaanse aken hebben respectievelijk een omtrek van 160 centimeter (gemeten op 150 centimeter, met klimop begroeid), 132 centimeter (op 100 centimeter hoogte gemeten) en 70 centimeter (op 100 centimeter hoogte gemeten). Er is ook één zoete kers aangeplant op het talud. Deze meet op één meter hoogte 132 centimeter.


ID: 131355 | Landschappelijk element

Knotwilg als hoekboom

Garennestraat (Herne)
De geknotte schietwilg (Salix alba) staat in de hoek van een grasland, palend aan een pad die naar de veldkapel loopt. Deze is enkel toegankelijk via de gemeente Marcq. De knotboom met karakteristieke groeivorm heeft een zware omtrek, en meet 510 centimeter.


ID: 131356 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant  langs holle weg in Odravallei

Garennestraat (Herne)
De gemengde houtkant bevindt zich op een rotsig talud langs een holle weg in de vallei van de Odra. De soorten van deze houtkant met karakteristieke groeivorm bestaan uit hakhout van gladde iep (Ulmus minor), zomereik (Quercus robur), gewone hazelaar (Corylus avellana), eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), veldesdoorn (Acer campestre) en opgaande bomen van zomereik, zoete kers (Prunus avium) en gewone es (Fraxinus exelsior).


ID: 131357 | Landschappelijk element

Veekeringshaag van meidoorn in Odravallei

Garennestraat (Herne)
De geschoren meidoornhaag (Crataegus monogyna) is aangeplant als veekeringshaag op de perceelsrand van een weiland in de Ordavallei. De zuidelijke zijde grenst aan de beek. In de haag zijn bijmengingen van onder andere sleedoorn (Prunus spinosa) en schietwilg (Salix alba).


ID: 130822 | Landschappelijk element

Opgaande eik als hoekboom

Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De solitaire boom staat in een open agrarisch landschap met toponiem 'Biest'. De opgaande zomereik met een omtrek van meer dan 3 m is aangeplant op de hoek van een landbouwperceel en heeft als functie het vastleggen van de perceelgrens.


ID: 131278 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag

Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De geschoren meidoornhaag (Crataegus monogyna) is aangeplant als erfbeplanting bij een hoeve. De haag sluit het weiland van de straat af.


ID: 131345 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant op talud langs losweg

Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De houtkant is aangeplant op een talud van een zijwegje (losweg) van de Geraardsbergsesteenweg. De houtkant bestaat uit verschillende soorten. Olm (Ulmus), vele stoven van schietwilg (Salix alba) en een stoof gele bindwilg (Salix x rubens) als hakhout. Ook gewone es (Fraxinus exelsior) en ratelpopulier (Populus tremula) worden als hakhout beheerd. Zomereik (Quercus robur) komt voor als opgaande boom.


ID: 131347 | Landschappelijk element

Knotes in Markvallei

Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De geknotte gewone es (Fraxinus exelsior) staat op de hoek van een grasland in de Markvallei. Behalve de knotes staat op dezelfde perceelsgrens een kaphaag van haagbeuk. De boom meet een omtrek van 335 centimeter en heeft een knothoogte van vier meter.


ID: 131348 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant langs holle weg

Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De gemengde houtkant is aangeplant aan beide zijden van een holle weg, die tussen graslanden van de Markvallei loopt. Deze losweg is een zijweg van de Geraardsbergsesteenweg. De houtkant, gelegen op een talud, bestaat uit drie stuks veldesdoorn (Acer campestre), zowel knotbomen als hakhoutstoven. Er zijn ook knotbomen van schietwilg (Salix alba) en hakhout van olm (Ulmus), hakhout en opgaande bomen van gewone es (Fraxinus exelsior) en opgaande bomen van zomereik (Quercus robur).


ID: 131349 | Landschappelijk element

Geknotte zomereik als hoekboom

Geraardsbergsesteenweg (Herne)
De knoteik (Quercus robur) staat in de hoek van een weiland, aan de straatzijde van een zijstraat van de Geraardsbergsesteenweg. De boom, met een mooie groeivorm, heeft een knothoogte van drie meter en een omtrek van 237 centimeter.