Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2476 resultaten


ID: 30832 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Poperingseweg 410 (Ieper)
Hoeve, volgens bewoner nieuw gebouwd in 1930 op de plaats van vroegere kleiput, zie nabijgelegen voormalige Steenbakkerij "St.-Antoine". Losse, U-vormige groepering van donker bakstenen gebouwen rondom geasfalteerd erf.


ID: 30639 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoevetje

Reningestraat 10 (Ieper)
Kleine wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw uit de 19de eeuw.


ID: 30642 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Reningestraat 6 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, thans buitenverblijf, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf.


ID: 30514 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Zuid-Bellegoed

Rijselseweg 85 (Ieper)
Historische hoeve, reeds aangeduid op Ferrariskaart (1770-1777). Samen met Oost-, Noord- en West-Bellegoed, voormalig pachtgoed van de familie Belle, vooraanstaande Ieperse patriciërs.


ID: 308166 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Steenakkerstraat 1 (Ieper)
19de-eeuwse hoeve met L-vormig opgestelde losse bestanddelen. Kenmerkend is de hoge leesbaarheid van de bouwgeschiedenis: het langgestrekte volume van boerenwoning met aansluitende stallen in witgeschilderde baksteen en de dwarsschuur met stallen en wagenhuis in donkerrode baksteen behoren duidelijk tot de 19de-eeuwse hoevearchitectuur. Bij de schuur kunnen echter ook de herstellingen in gele baksteen, doorgevoerd na de vernielingen van de Eerste Wereldoorlog, afgelezen worden. Bijkomend werd in 1927 een lage kippenstal op het erf gebouwd.


ID: 30714 | Bouwkundig element

Hoeve Wilgenhof

Steentjemolenstraat 19 (Ieper)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog deels verwoeste hoeve, echter met behouden boerenwoning, gedateerd Anno 1821-1934 door middel van gevelsteen in linker zijgevel; fungeerde als veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30054 | Bouwkundig element

Burgerhuis met gevelniskapel

Vandenpeereboomplein 53 (Ieper)
Voormalig burgerhuis, thans blijkbaar opgesplitst in appartementen, naar ontwerp van architect Raphaël Speybrouck van 1923; gelegen recht tegenover de Elverdingsestraat van waaruit het als blikvanger fungeert.


ID: 30659 | Bouwkundig element

Pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwparochie

Veurnseweg 173 (Ieper)
Aan de straat gelegen pastorie met voortuintje. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak naar ontwerp van architecten Fernand Petit en Jacques Obozinski van 1920,


ID: 30859 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie

Voormezele-Dorp 27 (Ieper)
Voormalige pastorie, naar ontwerp van architect J. Coomans van 1922. Burgerhuis met voortuintje, afgezet door middel van laag bakstenen muurtje onder ezelsrug.


ID: 213358 | Bouwkundig element

Gedenkkapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

Zwarteleenstraat (Ieper)
Gelegen langs de Zwarteleenstraat, rechts van huisnummer 59, vlakbij de site van Hill 60, op zo'n 1200 meter ten zuidoosten van Zillebeke.