Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1491 resultaten


ID: 42622 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Sulpitius

Geldenakenstraat 23 (Linter)
Gebouw van bak- en zandsteen homogeen gebouwd in classicistische stijl in tweede helft 18de eeuw, zandstenen toren in overgangsstijl uit de 13de eeuw.


ID: 42621 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Oude Kerkstraat (Linter)
Classicistisch gebouw van baksteen en arduin, in de westergevel met kleine klokkentoren en een opnieuw gebruikt portaal van zandsteen onder de oculus gedateerd 1763.


ID: 42626 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Kwintensparochie

Sint-Kwintensstraat 11 (Linter)
Classicistische plattelandspastorie gebouwd rond 1776, twee verdiepingen en gebogen bedaking, gelegen in nog deels ommuurde tuin.


ID: 34023 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Nicolaas

Dekenijstraat (Lochristi)
In 1156 stond er te Lochristi reeds een kapel die afhing van de Heilig Kerstkerk te Gent, waarschijnlijk op de plaats van de huidige kerk. Heden georiënteerde bakstenen, transeptloze driebeukige plattelandskerk in classicistische stijl. Oudste deel van de kerk: vierkante gotische kruisingstoren van Balegemse en Ledische kalkzandsteen uit de 15de eeuw onder korte leien spits.


ID: 34054 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Lochristi

Dorp-West 52 (Lochristi)
Aan de straat palende herenwoning met achterliggend park, gebouwd door geneesheer Rommel in de periode 1770-1780. Merkwaardige classicistische voorgevel met elementen in Lodewijk XV- en XVI-stijl. Voormalig herenhuis aangekocht in 1961 door de gemeente, sindsdien gemeentehuis.


ID: 34231 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Eligius met kerkhof

Zeveneken-Dorp 8 (Lochristi)
Georiënteerde kerk met grotendeels ommuurd omringend kerkhof, aan de straatkant echter afgesloten door een decoratief ijzeren hek op hardstenen dorpel en met twee toegangshekken aan gewitte vierkante bakstenen hekpijlers met siervaas. Heden een driebeukige transeptloze hallenkerk van vijf traveeën onder drie parallelle zadeldaken met complexe bouwhistoriek met ingebouwde westtoren, opklimmend tot de 14de-16de eeuw. Op het kerkhof een collectie aan kindergraven met houten kruisjes, een veld voor oud-strijders en grotendeels naoorlogse modernistische graftekens.


ID: 17745 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Bijkamstraat (Lokeren)
Kapel in classicistische stijl ter vervanging van haar voorgangster die in de 16de eeuw door de Geuzen werd verwoest.


ID: 17934 | Bouwkundig element

Classicistisch burgerhuis

Markt 56 (Lokeren)
Classicistisch burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen bekroond door een driehoekig fronton met tandlijst en oculus, en afgedekt door een zadeldak, waarschijnlijk uit eind 18de eeuw.


ID: 17940 | Bouwkundig element

Huis De Wolmolen

Markt 69 (Lokeren)
Herenhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, vermoedelijk in het vierde kwart van de 18de eeuw gebouwd.


ID: 17977 | Bouwkundig element

18de-eeuws burgerhuis

Roomstraat 40 (Lokeren)
Burgerhuis uit de tweede helft van de 18de eeuw; twee bouwlagen en vier aaneensluitende traveeën onder mansardedak, in de gevelas voorzien van een steekbogige dakkapel in een arduinen omlijsting met voluten en een vaas als bekroning.