Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 38104 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Leernsesteenweg 51 (Deinze)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen en toegangsdreef vanaf de steenweg. Ruim met gras begroeid en beboomd erf met ijzeren hek aan gewitte pijlers ten zuiden. Woonhuis van aanvankelijk zeven traveeën onder zadeldak, mogelijk met 17de-eeuwse kern, heden voornamelijk 18de-eeuws voorkomen.


ID: 38103 | Bouwkundig element

Café In het Molenhuis met molenaarswoning en maalderij van de oude Rekkelingemolen

Leernsesteenweg 9 (Deinze)
Voormalig café zogenaamd "In het Molenhuis" met molenaarshuis en maalderij van de oude zogenaamd "Rekkelingemolen", een houten staakmolen met molenkot voor 150 zakken, gedateerd 1717 en afgebroken in 1941.


ID: 38136 | Bouwkundig element

Hoeve

Lievevrouwstraat 4 (Deinze)
Achterin gelegen hoeve met omhaagd beboomd en begraasd erf met ijzeren hek aan betonnen pijlertjes. Ten noorden, boerenhuis met rechts aangebouwde schuur en stallen.


ID: 38293 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lotenhullestraat 2 (Deinze)
19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen op deels beplant en deels gekasseid erf, afgesloten met ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers.


ID: 38294 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Lotenhullestraat 3 (Deinze)
Boerenhuis op boomgaard, aan de straatkant afgesloten met haag en nieuw ijzeren hek. Centraal woongedeelte met lijstgevel van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken afgewerkt met vlechtingen, vermoedelijk uit de 18de eeuw.


ID: 212441 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument Slag om Vinkt

Martelarenplein (Deinze)
Oorlogsmonument Tweede Wereldoorlog, memoriaal bestaande uit eremuur met monument, gesmeed toegangshek, een ereperk van kruisen en een memoriealtaar op het gemeentelijk kerkhof voor de burgerlijke slachtoffers en voor de gesneuvelde Ardense Jagers bij de Slag om Vinkt in mei 1940.


ID: 35597 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Meirstraat 3 (Deinze)
Hoeve in boomgaard. Aan straat afgesloten door meidoornhaag en eenvoudig ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, links met houten kapelletje met Heilige Familie.


ID: 35599 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Vosselare en neerhof

Meirstraat 7, 13 (Deinze)
Kasteeldomein opklimmend tot midden 14de eeuw. Het landhuis werd verschillende malen heropgebouwd, door architect Louis Minard verbouwd in 1856 en 1873, maar in 1923-1924 volledig heropgebouwd onder Van Herrewege-De Wilde. Sober landhuis van drie bouwlagen onder mansardedak omgeven door . Op een eilandje in de vijver bevindt zich een bakstenen torengebouwtje in gotische stijl. Ten westen van het kasteeldomein neerhof met boerenwoning van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk naar ontwerp van Louis Minard.


ID: 38261 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Moerstraat 14 (Deinze)
Hoeve met losstaande bestanddelen met aangepast 18de-eeuws woonhuis en de 19de-eeuws stallen, erf aan de straatkant afgesloten met haag en ijzeren hek. Brede gewitte bakstenen schuur en stallen onder zadeldak, gedateerd 1845 met rechthoekige poort van wagenhuis, doorrit en staldeuren. 18de-eeuws bakhuis van het samengestelde type.


ID: 35182 | Bouwkundig element

Hof ter Oossche

Moutputstraat 8 (Deinze)
Hoeve uit de 17de eeuw met losse bestanddelen gegroepeerd op een met gras begroeid erf, afgesloten door middel van twee toegangshekken; ten zuiden, naast linde, hek tussen witgeschilderde vierkante pijlers, ten oosten, ronde bakstenen pijlers met ijzeren hek over walbrugje. Boerenwoning van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Twee parallelle schuren en stallen met witgeschilderde gevels op gepikte plint en afgedekt met zadeldak.