Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 90583 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Mortelwalstraat 4 (Wingene)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, gegroepeerd rond een deels met grint bedekt, deels begraasd erf. Ligt halverwege de Mortelwalstraat en de Grensstraat en is vanaf beide straten toegankelijk via een onverharde oprit afgesloten met ijzeren hekken, gevat in betonpijlers.


ID: 205628 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Munkelostraat 32 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een hoekperceel bij de Ondankstraat. De huidige bebouwing is in de tweede helft van de 19de eeuw tot stand gekomen.


ID: 205630 | Bouwkundig element

Hoeve Munckehof

Munkelostraat 37 (Wingene)
Hoeve, deel van het kasteeldomein Munkegoed, volgens het kadaster gebouwd in 1852. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels bekiezeld en deels gekasseid erf. Boerenwoning opgevat als een tweewoonst van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met stal en schuur.


ID: 205624 | Bouwkundig element

Hoeve Van Steelandt

Munkelostraat 6 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met U-vormige opstelling. Deels bekiezeld en deels geasfalteerd erf. Toegankelijk via twee erfopritten aan de noord- en de zuidzijde. De site en gelijkaardig volume zijn weergegeven op de kaart van Ferraris 1770-1778. Boerenwoning in baksteen met behouden erfgevel, schuur 1884 en stal met 19de-eeuwse uitbreiding.


ID: 205642 | Bouwkundig element

Hof Peerstalle

Noordakkerstraat 13 (Wingene)
Een eerste vermelding hoeve in 1577, op het primitief kadasterplan (circa 1829) is een hoeve, bestaande uit een woning, grote schuur en twee kleinere landgebouwen binnen een boomgaard weergeven. In 1852 worden de huidige boerenwoning en schuur gebouwd. Hoeve bestaande uit woning en schuur rond een met gras begroeid erf met rondgaande verharde oprit. Aan straatzijde hekken. Deels bewaarde meidoornhaag. Boerenwoning: dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder een gemansardeerd zadeldak. Wit geschilderde baksteenbouw voorzien van cementering met imitatievoegen en een blauwe hardstenen plint. Drie dakkapellen met behouden neoclassicistisch geïnspireerde houten omlijsting. Ten noorden van het erf, dwarsschuur. Verankerde rode baksteenbouw van tien traveeën onder zadeldak (rode, mechanische pannen).


ID: 205641 | Bouwkundig element

Hoeve Beekhoek

Noordakkerstraat 9 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen rond een onverhard erf met notelaar en restant van een boomgaard. De hoeve is ingeplant op een site weergegeven op de kaart van Ferraris 1770-1778. De schuur en stalling zijn het restant van een hoeve weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829). Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met lage aanbouw van één travee onder lessenaarsdak. Bakhuis 1882, grote stal, dwarsschuur en recent nutsgebouw.


ID: 90597 | Bouwkundig element

Molenaarswoning bij de Vlaagtmolen

Oude Tieltstraat 91 (Wingene)
Molenaarshuis, horend bij de "Vlaagtmolen" gelegen aan de overzijde van de straat.


ID: 90599 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oude Tieltstraat 93 (Wingene)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rond een begraasd erf, toegankelijk via een ijzeren hek gevat tussen twee knotlindes.


ID: 90603 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oude Veldstraat 7 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen rond een begraasd erf. Voor het eerst afgebeeld in het renteboek van de heerlijkheid Sint-Pieters-Schalklede (1686) en beschreven als hofstede van de erfgenamen van Paeschier Cossel.


ID: 90611 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Parkstraat 1 (Wingene)
op de hoek met de Poekestraat. Hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rond een deels begraasd, deels van grint voorzien erf en met voorliggende tuin. Staat met dezelfde configuratie afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (circa 1830). Het woonhuis wordt volgens kadastergegevens rond 1903 nieuw opgetrokken ter vervanging van een ouder woonhuis.