Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

589 resultaten


ID: 73763 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Driestenbroekestraat 25 (Brakel)
Sterk verbouwde hoeve met losse bestanddelen. Bakstenen bedrijfsgebouwen onder zadeldaken rondom begrinde binnenplaats. Huidig woonhuis gebouwd in 1967 na afbraak van boerenhuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 73764 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Driestenbroekestraat 31 (Brakel)
Semigesloten hoeve met U-vormige aanleg uit het vierde kwart van de 19de eeuw en vergroot in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Bedrijfsgebouwen in combinatie baksteen en houten stijl- en regelwerk met lemen vullingen, rondom ten dele gebetonneerd erf. Armpomp met arduinen waterbak tegen de erfgevel.


ID: 73765 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Driestenbroekestraat 46 (Brakel)
Semigesloten hoeve met U-vormige aanleg. Boerenwoning met schuur, bakhuis en stallen minstens opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw, in het tweede kwart van de 20ste eeuw vergroot en uitgebreid. Gekasseid erf toegankelijk via ijzeren hek tussen schuur en loods.


ID: 133452 | Landschappelijk element

Geschoren hagen van rode kornoelje

Driestenbroekestraat 46 (Brakel)
De geschoren hagen van rode kornoelje bevinden zich ten noorden en ten zuiden van het perceel 127C. Dit kleine perceel ligt ten westen van de semi-gesloten hoeve met vakwerk. In de haag zijn enkele bol geschoren kornoeljes aanwezig als topiary. Het omhaagd perceel is als moestuin ingericht.


ID: 133463 | Landschappelijk element

Geschoren haag als erfafsluiting

Driestenbroekestraat 46 (Brakel)
De geschoren haagbeukhaag, bevat eveneens olm en es. De haag sluit het zuidelijk erf van van de semi-gesloten hoeve aan straatzijde af. De oorspronkelijke scheerhoogte bedraagt 1 m, en werd later verhoogd naar 1,8 m.


ID: 74060 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve Hof ten Bauwe

Elverenberg 2 (Brakel)
Gesloten bakstenen hoeve, opvallend door zijn omvang en geïsoleerd karakter binnen fraaie landschappelijke omgeving. Oorspronkelijk 18de-eeuwse hoeve met U-vormige aanleg en open erfzijde aan Kloosterbos; in de 19de eeuw uitgebreid en deels aangepast. Aan belang ingeboet door banalisering van de woning als gevolg van wijzigingen in de tweede helft van de 20ste eeuw.


ID: 133456 | Landschappelijk element

Veldesdoorn langs weg

Evensveldstraat (Brakel)
De geknotte veldesdoorn staat op de perceelsgrens van een weiland aan straatzijde. De boom, met omtrek 206 cm, was oorspronkelijk geknot op een hoogte van 1,8 m. De knothoogte is later verhoogd naar 2,5 m.


ID: 133457 | Landschappelijk element

Twee opgaande populieren als hoekboom

Evensveldstraat (Brakel)
De opgaande populieren staan in de perceelshoeken. Het betreft oude variëteiten van populier, de bomen hebben de typerende schuine stammen.


ID: 133458 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant langs gracht

Evensveldstraat (Brakel)
De soortenrijke houtkant staat langs een perceelsgrens met een grachtje. Aan de westelijke zijde staan enkele omvangrijke veldesdoornen. Naast knotveldesdoorn bevat de houtkant ook knotwilgen. Er komen in de houtkant ook opgaande grauwe abelen, gewone essen en populieren van een oude variëteit voor. Meidoorn, sleedoorn en hazelaar behoren tot de natuurlijke verrijking van de houtkant.


ID: 133461 | Landschappelijk element

Knothaagbeuk

Evensveldstraat (Brakel)
De knothaagbeuk staat aan straatzijde bij een jong bosje. De boom is aan de noordzijde hol.