Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

188 resultaten


ID: 307446 | Landschappelijk element

Collectie parkbomen bij landhuis Pierco

Piercostraat 14 (Landen)
In het resterende parkdeel van het landhuis Pierco bevindt zich een collectie parkbomen die teruggaan op vroegere aanlegfases van het park.


ID: 134207 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis Pierco met park

Piercostraat 14-15 (Landen)
Omstreeks 1837 door burgemeester en huisdokter Pierre-Joseph Giroul gebouwd landhuis, historiserend verbouwd in de jaren 1920 door provincieraadslid en burgemeester Jean Pierco onder leiding van de Brusselse architect Closset. Het ereplein voor het landhuis wordt geflankeerd door een schuur en koetshuis, en aan de straatzijde afgebakend door een lage muur. Het gebouw bevindt zich in een restant van een landschappelijk park.


ID: 134648 | Landschappelijk element

Kamp van Beverlo: Koninklijk Park, Nieuw Park en militaire begraafplaatsen

Leopoldsburg (Leopoldsburg)
Koninklijk Park en aansluitend Nieuw Park, beide in landschappel­ijke stijl, horend bij het Militair kamp van Be­verl­o en daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Belangrijke bomen. Twee militaire begraafplaatsen, een Belgische uit 1928 en een Britse voor de gesneuvelden van 1939-1940, sluiten bij het Nieuw Park aan.


ID: 305513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel en park de Bunswyck

Tiensesteenweg 343 (Leuven)
19de-eeuws neoclassicistisch landhuis met 18de-eeuwse kern, aansluitende bijgebouwen en een omringend park.


ID: 212507 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brouwerswoning met tuin

Brouwerijstraat 3 (Linkebeek)
Ruime burgerwoning in eclectische stijl van 1912 naar ontwerp van Architect Fr. ALBERT. De vroegste tuinaanleg aanleg is te situeren tussen 1893 en 1913, maar tijdens het interbellum zijn belangrijke aanpassingen uitgevoerd.


ID: 300081 | Landschappelijk element

Park van Lint

Koning Albertstraat (Lint)
Het park van Lint werd kort na 1923 aangelegd in Engelse landschapsstijl rondom het in dezelfde periode gebouwde neoclassicisitsche kasteel Lindenhof.


ID: 130022 | Landschappelijk element

Gewone esdoorn in tuin De Hagewinde

Torenstraat 15 (Lokeren)
Het gewezen St. Benedictusgesticht is vandaag De Hagewinde, een instelling voor gehandicapte kinderen. De tuinen en speelplaatsen tellen nog relicten van de oorspronkelijke groenaanleg. De esdoorn vormt een waardevol onderdeel van het plantenassortiment.


ID: 303080 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kloostertuin Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans

Binkomstraat, Dorpsstraat 18 (Lubbeek)
Kloostertuin aangelegd in landschappelijke stijl in 1905-1910, oorspronkelijk bijna 3 hectare, met vijver en grote Lourdesgrot. Bewaard bomenbestand in de kloostertuin en de tuin van de 'Villa Sainte-Rose', een woning van de aalmoezenier aan de Dorps­straat, die eveneens een kloostereigendom was.


ID: 206859 | Bouwkundig element

Kasteeldomein de Beauffort

Diestsesteenweg 31 (Lubbeek)
In 1870 krijgt het kasteel grosso modo zijn huidige vorm, een sober neoclassicistisch gebouw van negen bij vijf traveeën, met drie bouwlagen op een hoge kelderverdieping, toegankelijk via een dreef en gelegen in park met twee kasteelhoeves, grafkapel en hovenierswoning.


ID: 303078 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Raphaël met tuin

Gellenberg 40 (Lubbeek)
Eclectische villa met cottage-allures uit 1910, gebouwd in opdracht van dokter Raphaël Boey, omgeven door tuin in landschappelijke stijl, met bomen die restanten vormen van de oorspronkelijke aanplanting.