Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

645 resultaten


ID: 131514 | Landschappelijk element

Treures bij het Baljuwhuis

Kammeersweg (Galmaarden)
Zeer oude treures die deel uit maakt van de domeinaanplanting rondom het Baljuwhuis te Galmaarden.


ID: 134738 | Landschappelijk element

Tuin van het Baljuwhuis

Kammeersweg 2 (Galmaarden)
Herenwoning in het dorpscentrum van Galmaarden in de kern opklimmend tot de 17de eeuw, aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw, omgeven door vroeg-landschappelijke tuin met vijvertje van circa 2 hectare; de 'jardin anglais' verdween rond 1880; drie interessante bomen.


ID: 134171 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis Walzeker met tuin

Kasteellaan 12 (Geetbets)
Hoeve met oudere kern, in 1847 deels afgebroken en deels heringericht als koetshuis en stallen, met daarnaast een nieuw landhuis. Tweede dienstvleugel parallel met het huis van rond 1887. Omgeven door een informele tuin van circa 1,5 hectare, bestaande uit een open grasvlakte omringd door een gemengde bomengordel.


ID: 134554 | Landschappelijk element

Boerentuin

Hasseltweg (Genk)
Enkele oude bomen bij een zonevreemd gelegen vakwerkhoevetje.


ID: 133052 | Landschappelijk element

Opgaande gewone es in het Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Het Muinkpark is nog een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Gewone es heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


ID: 134245 | Landschappelijk element

Muinkpark

Muinkpark (Gent)
Stadspark aangelegd in landschappelijke stijl met centrale vijver en bomenbestand met erfgoedwaarde. Restant van de voormalige Gentse dierentuin.


ID: 131949 | Landschappelijk element

Bulkenlandschap Paradijskouter

Treinstraat (Gent)
Langs de spoorlijn Gent - Brugge, ter hoogte van de Treinstraat te Drongen, bevindt zich een relict van een bulkenlandschap bestaande uit hakhout en in mindere mate uit knotbomen, die hoofdzakelijk bestaan uit schietwilg, kraakwilg, zwarte els en gewone es.


ID: 131626 | Landschappelijk element

Knotes

Moutstraat (Geraardsbergen)
Op de perceelsgrens van een weiland staat in een gemengde houtkant een zwaar ontwikkelde knotboom als relict uit een houtkant. Mogelijk behoorden deze percelen bij het nabij gelegen Hof te Nieuwenhove. De knotboom en de houtkant markeerden de perceelsgrens en deden dienst als leverancier van geriefhout.


ID: 131623 | Landschappelijk element

Drie knotessen Hof te Nieuwenhove

Moutstraat 29 (Geraardsbergen)
Een knotbomenrij met drie zwaar ontwikkelde knotessen staan ten westen van het Hof te Nieuwenhove en op de perceelsrand bij het erf. De knotbomen hebben stamomtrekken van 378, 336 en 314 cm (gemeten in het jaar 2010).


ID: 305835 | Landschappelijk element

Opgaande es als vredesboom

Waarbekeplein (Geraardsbergen)
Aan de toegang van het kerkhof, voor de kerk, staat een opgaande es. Deze boom is aangeplant als vredesboom na de Eerste Wereldoorlog. De es heeft een omtrek van 150 cm en een totale hoogte van 32 m.