3 resultaten


ID: 300845 | Landschappelijk element

Geleide zilverlinden rond Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën

Korrestraat zonder nummer (Herzele)
Met uitzondering van de straatzijde is de Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën volledig omringd met een leibomenrij van zilverlindes. Voor deze toepassing werd de cultuurvariëteit ‘Brabant’ gebruikt omdat deze zich goed laat leiden.


ID: 131209 | Landschappelijk element

Lindenprieel in pastorietuin Sint-Denijsparochie

Lededorp 9 (Kruisem)
Ovaalvormig lindenprieel, aangeplant op een heuveltje, dat gelegen is in de noordoostelijke hoek van de pastorietuin. De aanplanting werd gerealiseerd met zilverlinden (Tilia tomentosa) vermoedelijk de cultuurvariëteit ‘Brabant’. Op het moment van de inventarisatie waren de bomen pas ontdaan van hun takken. Het prieel bestaat uit zes geleide zilverlindes met een knothoogte van 300 cm. De doormeter van het prieel bedraagt 3,7 m à 4,8 m (gemeten as op as). De bomen hebben stamomtrekken van 218, 247, 174, 206, 154 en 185 cm, telkens gemeten op een hoogte van 1 meter boven het maaiveld. Er zijn draadstangen verwerkt bij gespleten zijtakken.


ID: 130723 | Landschappelijk element

Geleide zilverlindenrij in Kasteelpark Gruuthuse

Stationsstraat 196-198 (Oostkamp)
Het park bij het Kasteel Gruuthuse is aangelegd in een gemengde stijl. Langs weerszijden van de winterserre werd een geleide lindenrij aangeplant. De zilverlindes worden geschoren en vormen een boogvormige groene begrenzing van het centrale grasveld.