Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

646 resultaten


ID: 132146 | Landschappelijk element

Hakhout van gewone beuk

Kattenroth, Komberg (Voeren)
De hakhoutstoof van gewone beuk ligt op de perceelsgrens van een bosperceel. Het beukenhakhout heeft een omtrek van 470 cm (gemeten op 50 cm), en is een relict van het historische bosbeheer.


ID: 132147 | Landschappelijk element

Hakhout van gewone beuk

Kattenroth, Komberg (Voeren)
De hakhoutstoof van gewone beuk ligt op de perceelsgrens van een bosperceel. Het beukenhakhout heeft een omtrek van 570 cm (gemeten op 50 cm), en is een relict van het historische bosbeheer.


ID: 132323 | Landschappelijk element

Opgaande beuk als grensboom

Kattenroth (Voeren)
De opgaande beuk is aangeplant op de grens met Nederland. De solitaire boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object. Bij de grensboom staan een grenspaal, een wegkruis en een zitbank.


ID: 132152 | Landschappelijk element

Opgaande beuk in het Vrouwenbos

Kies, Vrouwenhof (Voeren)
De zeer oude opgaande beuk met stamomtrek van 612 cm staat in de bosrand van het Vrouwenbos, en is zichtbaar vanaf het wandelpad. De dikke boom heeft een mooie respresentatieve groeivorm.


ID: 132291 | Landschappelijk element

Brede houtkant

Kinkenberg (Voeren)
De gemengde brede houtkant staat op het talud van een weg. De samenstelling ervan bestaat onder andere uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bruine beuk, Canadapopulieren en een dik sleedoornstruweel. De houtkant vormt een historische eenheid met een landschappelijke structuur, namelijk een talud van een holle weg. De houtkant werd aangeplant met een welbepaalde functie, namelijk het voorkomen van erosie en het vastleggen van het steile talud van de holle weg. Een andere functie van de houtkant was het gebruik van het hout als brand-, ambachts-, bouw- of geriefhout en loofvoedering. Het hakhoutbeheer is een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden gekapt of geknot.


ID: 131704 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk

Kloosterhofstraat (Voeren)
De kaphaag van haagbeuk staat op de perceelsgrens van landbouwpercelen. Een geknotte beuk staat in de kaphaag.


ID: 304889 | Landschappelijk element

Hakhoutstoven van beuk, haagbeuk en wintereik

Kwinten (Voeren)
De hakhoutstoven van beuk, haagbeuk en wintereik staan in het Broekbos, in de omgeving van een wegtracé dat op de topografische kaarten van de tweede helft van de 20ste eeuw staat ingetekend. De hakhoutstoof van beuk heeft een omtrek van 330 cm (gemeten op 40 cm hoogte), de hakhoutstoof van wintereik heeft een omtrek van 371 cm (gemeten op 20 cm) en het hakhout van haagbeuk heeft een omtrek van 395 cm (gemeten op 20 cm).


ID: 301965 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuken in bosrand

Magis (Voeren)
De twee opgaande bruine beuken staan in de bosrand, bij een weiland dat deel uitmaakt van het landschap rond het kasteel Magis. De beuken met een andere kleur dan de omgevende bomen vormen het eindpunt van een zichtas.


ID: 301964 | Landschappelijk element

Opgaande bomen bij erf

Magis 2 (Voeren)
De opgaande bomen van beuk en tamme kastanje staan op het omhaagde voorerf.


ID: 304483 | Landschappelijk element

Opgaande beuken op talud holle weg

Obsinnich (Voeren)
De twee omvangrijke opgaande gewone beuken staan op een talud van een holle weg. De bomen hebben een hoge takvrije rechte stam.