Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

37 resultaten


ID: 302473 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis Devalckeneer-Pilette met tuin

Hoesnaek 53-55 (Pepingen)
Het neoclassicistisch landhuis, ook herenhuis Devalckeneer-Pilette genoemd, met omliggend domein kreeg begin 20ste eeuw zijn huidige uitzicht. Rondom het landhuis werd een informele tuin aangelegd met enkele monumentale en zeldzame bomen en een eind 19de-eeuws tuinpaviljoen.


ID: 132494 | Landschappelijk element

Noorse esdoorn bij voormalige Brouwerij Zonnegem

Heetstraat 1B (Sint-Lievens-Houtem)
De tuin bij de voormalige brouwerij werd in twee delen verkaveld. De kavels zijn inmiddels omgevormd tot private tuinen bij recent gebouwde woningen. Een deel van de bomen hebben de gewijzigde situatie overleefd. Een mooi gevormde Noorse esdoorn is nog een representatief relict uit de brouwerstuin.


ID: 303436 | Landschappelijk element

Restant van de kloostertuin van de minderbroeders

Pater Damiaanhof (Sint-Truiden)
Enkele bomen, restanten van de kloostertuin van de Minderbroeders.


ID: 134660 | Landschappelijk element

Parkje van een buitenhuis uit 1903

Schoterweg 320-322 (Tessenderlo)
Bomenrijk parkje bij een voormalig buitenhuis uit 1903, nu in drie eigendommen gesplitst.


ID: 134143 | Landschappelijk element

Domein Drie Fonteinen

Beneluxlaan 31-34, Koningslosteenweg 77 (Vilvoorde)
Oranjerie, hoevecomplex met bijgebouwen en verschillende follies in een sinds 1956 stedelijk park, circa 200 hectare. Het park ontstond uit de samensmelting van drie landgoederen, waaronder één van de oudste landschappelijke, 'Engelse' parken van België (10 hectare), aangelegd rond 1780 door de bankier J.-J. Walckiers de Gammerages.


ID: 132216 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Berg (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op het talud van een holle weg. Hij bestaat uit hakhout, knotbomen en opgaande bomen van gewone es, hakhout van gewone hazelaar en gewone hazelaar, zomereik, gewone esdoorn en Noorse esdoorn. Een natuurlijke verrijking bestaat uit rode kornoelje, eenstijlige meidoorn, roos, (zoete) kers en bosrank.


ID: 132373 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Heuvelke (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud van de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen, knotbomen en hakhout van gewone es, eenstijlige meidoorn, hakhout van veldiep, opgaande zomereiken, opgaande Italiaanse populier, opgaande Canadapopulier, knotbomen van gewone haagbeuk, Noorse esdoorn, sleedoorn en zoete kers.