Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

111 resultaten


ID: 132389 | Landschappelijk element

Hakhout van zwarte els in vallei van de Berwijn

Batticestraat, Holleweg (Voeren)
Het hakhoutbosje op de linker oever van de Berwijn bestaat uit zware hakhoutstoven van zwarte els. De stoven hebben een bijzondere groeivorm ten gevolge van het hakhoutbeheer, en zijn hierdoor uitgegroeid tot een beeldbepalend object.


ID: 132392 | Landschappelijk element

Houtkant langs de Berwijn

Batticestraat (Voeren)
De houtkant op de rechter oever van de Berwijn bestaat uit eenstijlige meidoorn, geknotte en opgaande schietwilgen, hakhout van gewone hazelaar, gewone es en zwarte els als opgaande bomen en hakhout, en hakhout van gewone esdoorn. De houtkant is aangeplant ter versteviging van de oever van de Berwijn en is uitgegroeid tot een beeldbepalend object.


ID: 132383 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand langs de Berwijn

Berwijnstraat, Voerenstraat (Voeren)
De gemengde houtkant op de linker oever van de rivier de Berwijn bestaat uit opgaande en geknotte bomen van zomereik, hakhout van hazelaar, knotbomen van gele bindwilg en knotbomen en hakhout van winterlinde. Het hakhout van een winterlinde meet 560 cm omtrek. Gewone haagbeuk, zoete kers, fijnspar en Canadapopulier komen voor als opgaande bomen. Gewone robinia in zowel hakhout als als opgaande bomen, olm, lork, gewone es (hakhout, opgaande en geknotte bomen) en hakhout van veldesdoorn, zwarte els en kraakwilg komen voor. In het talud is er een restant van een veekering bestaande uit eenstijlige meidoorn. Er is een natuurrijke verrijking van schietwilg.


ID: 131753 | Landschappelijk element

Houtkant langs zijbeek Gulp

Bounder (Voeren)
De houtkant langs de zijbeek van de Gulp bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, een oude knotboom van zomereik met omtrek 400 cm, hakhout van Canadapopulier, hakhout van gewone esdoorn met een omtrek tot 650 cm, knotbomen van gewone esdoorn waarvan één met omtrek 300 cm, hakhout en opgaande bomen van zoete kers, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, ruwe berk, knotbomen en hakhout van gewone es. Er is één zeer zware hakhoutstoof van gewone es van ongeveer 800 cm. Schietwilg, roos, boswilg en knotbomen, hakhout en opgaande bomen van zwarte els komen voor. Er is eveneens een Dassenburcht aanwezig.


ID: 131754 | Landschappelijk element

Hakhoutbosje

Bounder (Voeren)
Het hakhoutbosje bevindt zich in de vallei van de Mabroeckbeek. Het bestaat uit hakhout en opgaande bomen van zwarte els, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van gewone haagbeuk, opgaande zoete kers, gewone esdoorn en diverse natuurlijke bijmengingen. Het hakhout bestaat voornamelijk uit els en es. Op het talud langs de akker staat hazelaar.


ID: 132158 | Landschappelijk element

Opgaande zwarte els langs Voer

Commanderie, Veld (Voeren)
De opgaande zwarte els staat op de oever van de Voer. De boom met stamomtrek 354 cm heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 132380 | Landschappelijk element

Houtkant langs de Voerbeek

Grijzegraaf, Moleke, Mulleke (Voeren)
De gemengde houtkant staat langs de oever van de Voerbeek. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout en knotbomen van schietwilg, hakhout van zwarte els, eenstijlige meidoorn, knotbomen van gele bindwilg, kraakwilg, opgaande Canadapopulieren, hakhout van gewone robinia, knotbomen van gewone es, boswilg en gewone hazelaar. Het hakhout van schietwilg heeft een omtrek tot meer dan 300 cm, de geknotte schietwilgen hebben een omtrek van meer dan 400 cm. Het hakhout van zwarte els heeft een omtrek tot meer dan 600 cm.


ID: 131768 | Landschappelijk element

Houtkant op spoorwegberm Lijn 38

Hagelstein, Mabrouck (Voeren)
Gemengde houtkant van onder andere gewone hazelaar, gewone es en zwarte els die de spoorwegbedding van de voormalige lijn 38 begeleidt. Spoorlijn 38 is een voormalige Belgische spoorlijn in het Land van Herve die van Chênée tot Blieberg loopt. Het tracé van de spoorlijn is reeds gemarkeerd op de topokaart van 1873, en werd eind 19de eeuw effectief aangelegd. Op de topokaart van 1904 verschijnt de spoorlijn met de steile beplante taluds. De spoorlijn is in 1992 opgebroken en doet nu dienst als fiets- en wandelpad.


ID: 132390 | Landschappelijk element

Houtkant op steilrand langs de Berwijn

Holleweg (Voeren)
De gemengde houtkant van meerdere kilometers lang bevindt zich op de steilrand van de Berwijn. De soortensamenstelling bestaat uit onder meer hakhout en knotbomen van gewone es. Deze knotbomen hebben een omtrek van meer dan 400 cm. Het hakhout bestaat uit gewone hazelaar, zwarte els en gewone robinia. Daarnaast komt ook eenstijlige meidoorn voor. Er is een natuurlijke verrijking van rode kornoelje, gewone kardinaalsmuts en kraakwilg.


ID: 132394 | Landschappelijk element

Houtkant langs de Berwijn

Holleweg (Voeren)
De houtkant op de linker oever van de Berwijn bestaat uit hakhout van zwarte els, gewone es, gewone esdoorn, opgaande bomen van schietwilg,struiken van gewone hazelaar, Er is een natuurlijke verrijking met rode kornoelje.