127 resultaten
ID: 132241 | Landschappelijk element
Moleke zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud op de perceelsgrens van twee weilanden. De soorten zijn gewone robinia, eenstijlige meidoorn, sleedoorn en zomereik.
ID: 132242 | Landschappelijk element
Moleke zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud op de perceelsgrens van weiland en akkerland. De samenstelling bestaat uit hakhout van gewone es. Ook eenstijlige meidoorn en sleedoorn komen voor.
ID: 132245 | Landschappelijk element
Moleke zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de perceelsgrens van twee graslanden. Hij bestaat uit eenstijlige meidoorn, gewone hazelaar, sleedoorn, zoete kers, gewone robinia en roos. De houtkant vormt een historische eenheid met een landschappelijke structuur, namelijk een talud. De houtkant werd aangeplant met een welbepaalde functie, namelijk het voorkomen van erosie en het vastleggen van taluds. Een andere functie van de houtkant was het gebruik van het hout als brand-, ambachts-, bouw- of geriefhout en loofvoedering. Het hakhoutbeheer is een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden gekapt of geknot.
ID: 132250 | Landschappelijk element
Moleke zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud op de perceelsgrens tussen weiland, en deels langs een wandelpad op de valleihelling. De samenstelling ervan bestaat uit roos, opgaande zoete kers, eenstijlige meidoorn, sleedoorn en zomereik. De houtkant vormt een historische eenheid met een landschappelijke structuur, namelijk een talud. De houtkant werd aangeplant met een welbepaalde functie, namelijk het voorkomen van erosie en het vastleggen van taluds. Een andere functie van de houtkant was het gebruik van het hout als brand-, ambachts-, bouw- of geriefhout en loofvoedering. Het hakhoutbeheer is een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden gekapt of geknot.
ID: 131691 | Landschappelijk element
Mostert zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud tussen twee graslanden. De soortensamenstelling bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande zoete kers, boswilg, meidoorn en sleedoorn.
ID: 131740 | Landschappelijk element
Neubau (Voeren)
De gemengde houtkant staat op het talud dat zich ten zuiden van de Lourdesgrot bevindt. Het is een talud op de steile valleihelling van de Remersdaalbeek. Reeds op de kaart van Vandermaelen is de houtkant op talud duidelijk aanwezig. Op alle latere 19de en 20ste eeuwse kaarten staat de houtkant gekarteerd. De gemengde houtkant bestaat uit een rijke laag essenhakhout. Andere soorten zoals hazelaar en zomereik zijn aanwezig. De houtkant werd aangelegd in functie van erosiebestrijding en houtopbrengst of loofvoedering.
ID: 132342 | Landschappelijk element
Ottegraeven zonder nummer (Voeren)
De houtkant op talud bevindt zich op de perceelsgrens tussen twee graslanden. Deze bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande zomereiken, eenstijlige meidoorn, gewone kardinaalsmuts, perenbomen en sleedoorn.
ID: 132196 | Landschappelijk element
Peerds zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud tussen weilanden. De soorten bestaan uit gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, hakhout van gewone es, scherpe hulst, zoete kers, sleedoorn en roos.
ID: 132213 | Landschappelijk element
Peerds zonder nummer (Voeren)
De gemengde houtkant, op een talud tussen weilanden, bestaat uit eenstijlige meidoorn en sleedoorn.
ID: 131687 | Landschappelijk element
Plankerweg zonder nummer (Voeren)
De kaphaag staat op een talud op de perceelsrand tussen weilanden. De knothaagbeuken hebben omtrekken tussen 250 cm en 500 cm. Knotbomen en opgaande bomen van zomereik komen voor naast zoete kers, meidoorn, gewone hazelaar, opgaande es en hakhout van gewone esdoorn.