Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

361 resultaten


ID: 308037 | Landschappelijk element

Veekeringshaag van haagbeuk en meidoorn

St. Rochusstraat zonder nummer (Aalst)
De haag van zware voormalig geschoren haagbeuk en meidoorn staat langs een historische voetweg. De voormalige scheerhaag omzoomt een oud grasland. Langs de oostzijde staan de zwaarste exemplaren. In het noordelijk deel vooral meidoorn, zuidelijker vooral haagbeuk.


ID: 131579 | Landschappelijk element

Veekering van meidoorn

Bogaertstraat zonder nummer, Onderdale 17 (Aalter)
Het erf bij de boerenwoning wordt ter hoogte van de achterliggende boomgaard aan de straatzijde afgesloten met een veekering van meidoorn. De scheerhaag is al dan niet op natuurlijk wijze verrijkt met soorten zoals: haagbeuk, berk, beuk, haagliguster, sleedoorn, eik, braam en vlier.


ID: 131953 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag bij boerenarbeidershuisje

Hooggoed 2 (Aalter)
Het erf wordt volledig omsloten door een geschoren erfafsluiting die in hoofdzaak bestaat uit meidoorn en voor een kwart uit haagbeuk. In de haag staan als struik uitgegroeide mispels, verder is de haag al dan niet op natuurlijke wijze verrijkt met es, eik, beuk, hazelaar, hulst, populier, roos, braam en wilde kamperfoelie.


ID: 131946 | Landschappelijk element

Meidoornhaag met twee geschoren hulstboompjes als hoekboom

Oostmolenstraat 265 (Aalter)
Samen met het knal rode toegangshek wordt het erf van een hoeve afgesloten met een geschoren meidoornhaag. Aan de straatzijde is de scheerhaag bij het begin en einde voorzien van twee op stam gezette hulsten, zij markeren er de hoeken van het kadastrale perceel.


ID: 132038 | Landschappelijk element

Veekeringshaag van meidoorn

Kasteeldreef zonder nummer (Alveringem)
De huisweide aansluitend bij de Kasteelhoeve wordt langs de kerkwegel afgesloten met een veekeringshaag van meidoorn.


ID: 307551 | Landschappelijk element

Vastleggingshagen en houtkanten op molenbelt

Kleimolenstraat 2 (Anzegem)
Gemengde hagen en houtkanten aangeplant als vastlegging van een overgebleven molenbelt


ID: 133390 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van haagbeuk en meidoorn

Schutterijstraat 20 (As)
De voormalige hoeve gelegen in de Schutterijstraat 20 is langs de zijde van de Langstraat afgesloten met een afsluitingshaag van meidoorn en haagbeuk. In de haag komt veel klimop voor.


ID: 134031 | Landschappelijk element

Kasteeldomein Putberg

Putberg 81 (Asse)
Eclectisch landhuis gebouwd omstreeks 1878 in neo-Vlaamserenaissancestijl met koetshuis en hovenierswoning, omgeven door park in landschappelijke stijl met serre en ommuurde moestuin, oorspronkelijk 1 hectare 90 are, aangelegd aan de rand van een oude steengroeve; rond 1910 uitgebreid tot circa 7 hectare en verrijkt met een landschappelijke vijver.


ID: 132064 | Landschappelijk element

Hulsthaag

Kasteelhoek 39 (Beernem)
Bij een hoeve werd een hulsthaag aangeplant om het erf af te sluiten. De haag is in organische vormen geschoren en bestaat voornamelijk uit hulst met een, al dan niet op natuurlijke wijze ontstane, bijmenging van meidoorn.


ID: 132066 | Landschappelijk element

Veekeringshaag van meidoorn

Kasteelhoek 39 (Beernem)
De huisweide aansluitend bij de hoeve Kasteelhoek 39, wordt op de westelijke perceelsrand afgesloten met een in organische vormen geschoren veekeringshaag.