Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

406 resultaten


ID: 301414 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk

Papestraat 2 (Aalst)
Monumentale bruine beuk als overblijfsel uit de inmiddels verkavelde tuin, oorspronkelijk horende bij het hoekhuis, Tolstraat 10.


ID: 307744 | Landschappelijk element

Steenweg Deinze-Aalter met wegbeplantingen

Heirstraat (Aalter), Vinktstraat (Deinze)
De steenweg tussen Deinze en Aalter (N409) wordt langs weerszijden geflankeerd door opgaande wegbeplanting van zomereik en bruine beuk.


ID: 305796 | Landschappelijk element

Zichtas met bruine beuken kasteeldomein Poeke

Kasteelstraat, Poekedorpstraat (Aalter)
Vanuit het kasteel is een deel van de noordelijk georiënteerde zichtas aangeplant met bruine beuken, het andere deel van de zichtas verloopt door een landschapstuin. Samen zijn ze het resultaat van 19de-eeuwse aanpassingen van het kasteeldomein.


ID: 302736 | Landschappelijk element

Kasteeldreef met drie bomenrijen

Mariahovelaan (Aalter)
Dreef die langs het kasteeldomein de Warandestraat volgt en het kasteel in westelijke richting met de dorpskom van Bellem verbindt en oostwaarts in de richting van Hansbeke en Zomergem verloopt. Het is een asymmetrische dreef met aan de noordzijde één bomenrij en aan de zuidzijde twee bomenrijen met een tussenliggend fietspad. Het bomenbestand is gemengd en bestaat uit bruine beuk, gewone beuk en bijmengingen van zomereik en canadapopulier. De noordelijke bomenrij heeft het sterk te verduren gehad en vertoont hiaten.


ID: 130410 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk bij school De Beuk

Stationsstraat 82 (Aalter)
Een enorme en zéér zwaar ontwikkelde bruine beuk met een stamomtrek van meer 600 cm (gemeten 2003), stond op het terrein van de midden- en basisschool De Beuk. De beukenboom had een takvrije stam van 1,5 meter en had op het moment van de inventarisatie een zeer groot kruinvolume. De boom is om veiligheidsredenen verwijderd.


ID: 130411 | Landschappelijk element

Twee opgaande bruine beuken bij school De Beuk

Stationsstraat 82 (Aalter)
Aan de straatzijde van de midden- en basisschool De Beuk staan twee mooi ontwikkelde bruine beuken.


ID: 300545 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk

Valkestraat 4 (Aalter)
Hoog opgesleunde beuk vervult een beeldbepalende rol in de dorpskom. De opgaande boom heeft een evenwichtige en mooi ontwikkelde kruin.


ID: 34780 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand of Hulp der Christenenparochie met tuin

Wingenestraat 3 (Aalter)
Pastorie, gelegen in grote tuin met bruine beuk aan de straat; gebouwd in 1851 door Jan August Clarysse en in 1900 naar ontwerp van Jozef De Bosscher verhoogd met een bovenverdieping.


ID: 134449 | Landschappelijk element

Kasteelpark Nieuwland

Beemdenstraat 61 (Aarschot)
Besloten, vroeg-landschappelijk park van circa 2,5 hectare, aangelegd omstreeks 1810 rond een bestaande vijver en bij een neoclassicistisch landhuis uit dezelfde periode.


ID: 134448 | Landschappelijk element

Domein van Rivieren

Begijnendijksesteenweg 221 (Aarschot)
Oorspronkelijk omwalde kasteelsite met opper- en neerhof, vernietigd in 1866; landschappelijk park (5,5 hectare) aangelegd circa 1880 rond nieuw gebouwd eclectisch kasteel; bruine beuken in '12 apostelen'-formatie, typisch voor de regio.