Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

109 resultaten


ID: 130408 | Landschappelijk element

Geschoren taxussen op het kerkhof van Hofstade

Bergweg, Hofstade-Dorp (Aalst)
Op het kerkhof van Hofstade staan 21 geschoren taxussen, 3 geschoren hulsten en 1 geschoren buxus. Het zijn immer groene volumes die in allerlei vormen zijn geschoren. De meeste zijn geplant langs al dan niet verdwenen paden, andere zijn geplant bij of op graven en zijn nog mooie voorbeelden van traditioneel gesnoeide struiken.


ID: 131578 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van scherpe hulst

Onderdale 17 (Aalter)
Het erf bij de boerenwoning wordt aan de staatzijden afgesloten met afsluitingshagen van hulst. Langs Onderdale is de wintergroene scheerhaag ongeveer 120 cm hoog, langs de Bogaertstraat is de haag geschoren tot op een hoogte van circa 250 cm.


ID: 130971 | Landschappelijk element

Twee gekandelaarde welkomstlinden en geschoren hulsthaag

Oostmolenstraat 200 (Aalter)
De erfbeplanting, bestaande uit een hulsthaag en twee welkomstbomen, bevindt zich langs de westzijde van de Oostmolenstraat te Aalter bij een hoeve met losstaande bestanddelen, die minstens opklimt tot de 18de eeuw en gelegen is in een boomgaard.


ID: 131946 | Landschappelijk element

Meidoornhaag met twee geschoren hulstboompjes als hoekboom

Oostmolenstraat 265 (Aalter)
Samen met het knal rode toegangshek wordt het erf van een hoeve afgesloten met een geschoren meidoornhaag. Aan de straatzijde is de scheerhaag bij het begin en einde voorzien van twee op stam gezette hulsten, zij markeren er de hoeken van het kadastrale perceel.


ID: 132033 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van scherpe hulst bij kerkhof Gijverinkhove

Bellestraat (Alveringem)
Het kerkhof bij de parochiekerk Sint-Petrus te Gijverinkhove is rondom volledig afgesloten met een geschoren hulsthaag. De haag is traditioneel onderhouden door ze te scheren en de gaten dicht te vlechten.


ID: 130977 | Landschappelijk element

Geschoren hulsthaag als afsluiting van kerkhof Leisele

Leiseledorp (Alveringem)
Het kerkhof rondom de parochiekerk van Sijsele is langs vier zijden begrensd door een afsluitingshaag van groene hulst. Ook de toegangsdreef naar de kerk is naast de rij gekandelaarde lindes afgeboord met een hulsthaag.


ID: 11634 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Schoonselhof

Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het kasteeldomein met hoeve waarvan de oorsprong opklimt tot de 14de- en 16de eeuw, werd in 1911 door de stad Antwerpen aangekocht, ingericht als stedelijke begraafpark, in 1921.


ID: 208204 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Heilig Hartkapel met kapelbomen

Kapellestraat (Ardooie)
Ook "Bomkapelletje" genoemd, geflankeerd door twee eiken, gelegen ten oosten van de erfoprit van de hoeve nummer 31. Veldkapel in rode baksteen onder zadeldak in rode mechanische pannen, ijzeren kruis op de nok.


ID: 306780 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Begraafplaats van Asse

Mollemseweg (Asse)
Naoorlogse begraafplaats gestructureerd door een lijnaanplanting van taxus en hulst leidend naar een calvarie ontworpen door Antoon Van Parys (1886-1963).


ID: 132064 | Landschappelijk element

Hulsthaag

Kasteelhoek 39 (Beernem)
Bij een hoeve werd een hulsthaag aangeplant om het erf af te sluiten. De haag is in organische vormen geschoren en bestaat voornamelijk uit hulst met een, al dan niet op natuurlijke wijze ontstane, bijmenging van meidoorn.