Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6 resultaten


ID: 131479 | Landschappelijk element

Gemengde houtkanten in de Leivallei

Rekkelinge (Deinze)
De houtkanten bevinden zich in de Leievallei, in de buurt van de uitmonding van de Rekkelingebeek en ten zuiden van Vosselareput, tussen Deinze, Bachte-Maria-Leerne en Astene. Ze zijn deels aangeplant en deels spontaan ingevuld met andere houtige soorten.


ID: 206859 | Bouwkundig element

Kasteeldomein de Beauffort

Diestsesteenweg 31 (Lubbeek)
In 1870 krijgt het kasteel grosso modo zijn huidige vorm, een sober neoclassicistisch gebouw van negen bij vijf traveeën, met drie bouwlagen op een hoge kelderverdieping, toegankelijk via een dreef en gelegen in park met twee kasteelhoeves, grafkapel en hovenierswoning.


ID: 301137 | Landschappelijk element

Kottembos

Cotthem (Sint-Lievens-Houtem)
Het Kottembos bevindt zich in het gehucht Cotthem langs de Kottembeek en wordt deels omgeven door een aangeplant populierenbosje en deels door weilanden. Het gaat om een oud bosje waarin zich nog enkele waardevolle soorten bevinden.


ID: 131713 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Kasteelstraat (Voeren)
De gemengde houtkant staat langs een holle weg op de zuidelijke bosgrens van het hellingsbos. De houtkant bestaat uit opgaande bomen van gewone es (omtrek 170 cm) en opgaande zomereik (omtrek 313 cm). Hakhout van gewone hazelaar komt voor, iep, kruisbes, Gelderse roos, meidoorn en gewone kardinaalsmuts. Er zijn restanten van kaphagen van beuk en van haagbeuk.


ID: 132202 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Krommejong (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud bij een weg. Hakhout van gewone esdoorn komt veel voor, maar ook Gelderse roos.


ID: 304682 | Landschappelijk element

Spaarvijvers watermolen van Obsinnich en Remersdaalbeek met houtkanten

Middelhof, Obsinnich (Voeren)
Ten westen van de watermolen van Obsinnich bevindt zich in de vallei van de Remersdaalbeek een stelsel van relicten van vijvermolens. De Remersdaalbeek is een zijbeek van de Gulp die in Remerdaal ontspringt. De meest oostelijke spaarvijver is de grootste, de meest westelijke de kleinste. De kleinste vijver had een verbinding met de Remersdaalbeek. De oostelijk vijvers werd gehalveerd bij de bouw van het 45 km lang spoorlijntracé tussen Antwerpen-Tongeren-Visé-Aken, door de Duitsers gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Remerdaalbeek loopt ten noordwesten van het vijvercomplex. Vanaf de Kabinetskaart van de Ferraris zijn de spaarvijvers steeds op de verschillende kaarten aanwezig tot en met de topografische kaart van 1969. Op de kaart van 1981 zijn de vijvers aan het verlanden. Bij en in het stelsel van spaarvijvers staan beplantingen en rietlanden.