4 resultaten


ID: 305880 | Landschappelijk element

Koningslinde als herdenkingsboom

Ijzerlegerstraat zonder nummer, Koning Albertstraat zonder nummer (Diksmuide)
Op de hoek van de Ijzerlegerstraat en de Koning Albertstraat staat een jonge opgaande linde, naast de Sint-Rochuskapel. Deze boom is in 1990 geplant ter ere van koning Boudewijn. In dat jaar zijn er op verschillende locaties in het land koningsbomen aangeplant naar aanleiding van zijn 60e verjaardag en om zijn 40-jarige koningschap te vieren.


ID: 306482 | Landschappelijk element

Koningslinde als herdenkingsboom

Paul Bergmansdreef (Gent)
Centraal in het Citadelpark in Gent, langs de Paul Bergmansdreef, staat er een jonge, opgaande koningslinde (Tilia (x) europaea 'Pallida). Deze boom is in 1990 geplant ter ere van koning Boudewijn. In dat jaar zijn er op verschillende locaties in het land koningsbomen aangeplant naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag en om zijn 40-jarige koningschap te vieren.


ID: 58772 | Landschappelijk element

Koningslinde als herdenkingsboom

Keuvelhoekstraat zonder nummer (Knokke-Heist)
Keuvelhoekstraat z.nr. Centraal in het park een lindeboom, met op arduinen plaat het opschrift "Dit is de koningslinde geplant op 15/11/1990 ter ere van Koning Boudewijn".


ID: 306196 | Landschappelijk element

Koningslinde als herdenkingsboom

Annonciadenstraat zonder nummer, Gemeentehuisstraat zonder nummer (Kortenberg)
Midden in het parkje in de dorpskern van Everberg staat een jonge opgaande linde, geplant als Koningslinde. Hij staat in het park tussen de pastorij en de petanquebaan. Deze boom werd op 24 maart 1991 door burgemeester Dr. Henri Vannoppen geplant, als hulde aan Koning Boudewijn I. Dit ter ere van zijn zestigste verjaardag en veertig jaar koningschap (1951-1991). H. VANNOPPEN., Honderd Kortenbergse gebouwen. Op stap door tien eeuwen verleden. Boek en Vorm. Winksele, 1999, p. 103.