Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

5 resultaten


ID: 303286 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Spaas met tuin

Munsterbilzenstraat 28 (Bilzen)
De notabelenwoning, in 1909 gebouwd door dokter Spaas die er ook zijn praktijk hield, heeft een complexe plattegrond, twee bouwlagen op een verhoogde begane grond, drie brede traveeën en hoge leien schilddaken met puntgevels en een lagere bijbouw onder platdak met er tegenover het dienstgebouw. Tuin met mooi inrijhek, siervaas, bank, ijzeren prieel en enkele bomen uit de bouwtijd.


ID: 301728 | Landschappelijk element

Twee geschoren hulststruiken in voortuin pastorie

Vedastusstraat 2 (Borgloon)
In de voortuin van de pastorie van Hoepertinge staan twee geschoren hulststruiken met geelgerand blad. Ze staan als twee beeldbepalende wachters uiterst links en uiterst rechts van de voortuin bij het tuinmuurtje langs de straat.


ID: 212507 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brouwerswoning met tuin

Brouwerijstraat 3 (Linkebeek)
Ruime burgerwoning in eclectische stijl van 1912 naar ontwerp van Architect Fr. ALBERT. De vroegste tuinaanleg aanleg is te situeren tussen 1893 en 1913, maar tijdens het interbellum zijn belangrijke aanpassingen uitgevoerd.


ID: 27427 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Louisa met park

Vlaamse Ardennendreef 10-12 (Oudenaarde)
Villa Louisa met dienstgebouwen en heden verdwenen uitkijktoren werd in 1893 gebouwd als buitengoed of zomerresidentie in opdracht van de toenmalige burgemeester van Oudenaarde, Paul Raepsaet. Het park in landschappelijke stijl met pittoresk karakter werd samen met de villa aangelegd. Bijzonder aan het park is de cascade die tegen de natuurlijke helling van de Edelareberg is aangelegd. Dergelijke constructies komen weinig voor in Vlaamse villaparken. Nog opmerkelijk is de Noorse stijl die de architectuur van de villa en de dienstgebouwen kenmerkt. De ontwerpers van de villa en het park zijn niet gekend.


ID: 130576 | Landschappelijk element

Op stam gezette bonte beshulst in pastorietuin

Strijpenplein 2 (Zottegem)
Aansluitend bij de 19de-eeuwse pastorie is er een achtertuin uit die zelfde periode. Een deel van de nog oorspronkelijke beplantingen is bewaard gebleven. Deze op stam gezette bonte beshulst behoort nog tot dit plantenassortiment.