4 resultaten


ID: 300029 | Landschappelijk element

Kasteeldomein Hof van Veltwijck

Veltwijcklaan 27 (Antwerpen)
Het kasteeldomein van het Hof van Veltwijck bestaat uit een gebouwencomplex in traditionele bak- en zandsteenstijl, gelegen binnen een rechthoekig omgracht landschapspark (binnenpark), en een buitenpark met gekasseide lindedreef.


ID: 78638 | Bouwkundig element

Domein Kasteel van Uitbergen

Moleneindestraat 31 (Berlare)
Het kasteeldomein van Uitbergen is een voorbeeld van een minstens tot de 16de eeuw opklimmende omwalde hoeve, die in de loop van de 18de eeuw evolueerde naar een zelfbedruipende omwalde buitenplaats met aangelegd park als eigendom van adellijke families.


ID: 300364 | Landschappelijk element

Dubbele bomenrij van Amerikaanse linde op Speelhof

Speelhof (Borgloon)
Op plein het Speelhof in Borgloon staat een dubbele bomenrij van Amerikaanse linde. De twee bomenrijen dateren waarschijnlijk van kort na de Tweede Wereldoorlog. De westelijke bomenrij bestaat uit zes bomen waarvan de dikste 93 cm stamomtrek heeft. De oostelijke bomenrij bestaat uit vier bomen.


ID: 131359 | Landschappelijk element

Bomenrij van gekandelaarde linden Klein Begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoye

Lange Violettestraat zonder nummer (Gent)
Een U-vormige lijnaanplanting boort het centrale grasplein van het Klein Begijnhof af. Het betreft een uitgedunde bomenrij van gekandelaarde linden. Op het ogenblik van de inventarisatie in 2013 waren er 8 bomen verdwenen en zijn er nog 29, al dan niet in goede conditie, aanwezig. De bomenrij is beeldbepalend in het begijnhof en ondersteunt er met haar aanwezigheid de rust en stilte.