511 resultaten


ID: 6382 | Bouwkundig element

Acaciahof

Acacialaan 16 (Antwerpen)
Voornaam landhuis in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van Johann Mathias von Bernuth, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1912. Behorend tot de vroegste bebouwing, vormt het statige "Acaciahof" een van de meest monumentale panden in de Nieuw-Parkwijk "Den Brandt".


ID: 83623 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Acacialaan 46 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd door Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp door haar architect John Voet uit 1913. Opdrachtgever was de heer G. Van Stayen.


ID: 301193 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Albertstraat 27 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van juffrouw Julia Luth, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1926. Tweede van drie aanpalende bouwprojecten in de Albertstraat, voorafgegaan door het vastgoedproject Gevers-Grisar en gevolgd door het hotel Diels.


ID: 300340 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Albertstraat 29-31 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1926. Opdrachtgever was de ondernemer Maurice Gevers-Grisar, die een kwarteeuw eerder hogerop in de Albertstraat al een geheel van drie burgerhuizen had laten optrekken door de architecten Léonard en Henri Blomme.


ID: 215222 | Bouwkundig element

Résidence Van Dyck

Antoon van Dyckstraat 2, 8 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in beaux-artsstijl voor eigen rekening gebouwd door de architect Guillaume Van Oenen, naar een ontwerp uit 1921. Het complex dat in totaal tien flats omvat, neemt het afgeschuinde hoekperceel in van de Antoon Van Dyckstraat en de Rembrandtstraat, grenzend aan de Van Eycklei en met de punt georiënteerd op het Stadspark.


ID: 6432 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Antoon van Dyckstraat 64 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Edmond Itschert, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1907. De ingediende bouwplannen in neorococostijl werden niet gevolgd, maar vereenvoudigd tot een gevelontwerp met klassieke inslag.


ID: 300693 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Antoon van Dyckstraat 68 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van A. De Paeuw, naar een ontwerp door de ingenieur-architect Walter Van Kuyck uit 1908.


ID: 4808 | Bouwkundig element

Hypothecaire Beleggingsbank

Arenbergstraat 19 (Antwerpen)
Bankgebouw in beaux-artsstijl op de hoek van de Arenbergstraat en de Sint-Maartenstraat. Oorspronkelijk een neoclassicistisch hoekhuis uit 1830, werd het pand tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de Hypothecaire Beleggingsbank, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1926.


ID: 4811 | Bouwkundig element

Notariswoning in beaux-artsstijl

Arenbergstraat 2 (Antwerpen)
Notariswoning in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Emile Deckers, notaris van 1892 tot 1921, naar een ontwerp door de architect Edouard Van Opstal uit 1909. Deckers liet door Van Opstal in 1912 ook het aanpalende woon- en handelspand optrekken hoek Arenbergstraat en Lange Gasthuisstraat, waarbij de notariswoning met één travee werd uitgebreid.


ID: 5330 | Bouwkundig element

Woon- en handelspand in beaux-artsstijl

Arenbergstraat 2 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in beaux-artsstijl op de hoek van Arenbergstraat en Lange Gasthuisstraat, naar een ontwerp door de architect Edouard Van Opstal uit 1912. Deckers liet tezelfdertijd zijn aanpalende notariswoning, door Van Opstal ontworpen in 1909, met één travee verlengen.