511 resultaten


ID: 4809 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Bunge & Co

Arenbergstraat 21 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in beaux-artsstijl naar ontwerp door de architect Emile Vereecken uit 1908, voltooid in 1910.


ID: 4815 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Anglo-Continentale Guano-Werke

Arenbergstraat 26 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl, opgetrokken in opdracht van de Anglo-Continentale (vormals Ohlendorff’sche) Guano-Werke, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1911. Het bedrijf gespecialiseerd in de import en verwerking van guano uit Peru, werd in 1858 te Hamburg opgericht onder de benaming Ohlendorff & Co.


ID: 6470 | Bouwkundig element

Herenhuis in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 32 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Pierre Vanden Bussche, naar een ontwerp uit 1911 door architect Ernest Pelgrims. Deze imposante, vrijstaande woning van het type stadsvilla, omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 6474 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 50 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Constant Hynen, naar een ontwerp door architect Georges Matthyssens uit 1913. Het rijhuis met een volledig natuurstenen lijstgevel telt vier bouwlagen en drie traveeën onder een zadeldak.


ID: 213663 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen, architectenwoning Laurent Duvivier

Arthur Goemaerelei 55, Bosmanslei 1 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl op de hoek met de Arthur Goemaerelei, naar een ontwerp van de architecten Adolphe Van Coppernolle en Laurent Duvivier uit 1911. Opdrachtgever is Duvivier, die na de voltooiing zelf zijn intrek neemt in het hoekpand.


ID: 6451 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 65 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Albert Van Peeterssen, naar een ontwerp van architect Jean Alphonse Pots uit 1920-1921. De rijwoning met een natuurstenen lijstgevel van twee ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 213729 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 83 (Antwerpen)
Rijhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Louis Vermeulen, ontworpen als meergezinswoning door architect Theodoor Vermeulen in 1911. Het gebouw met een natuurstenen lijstgevel van twee traveeën, telt vier bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 213730 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 85-87 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag van 1922 gebouwd in opdracht van A. Van Peetersen. De volgens spiegelbeeldschema gekoppelde rijwoningen met een natuurstenen lijstgevel, tellen elk vier bouwlagen onder een plat dak.


ID: 213731 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 89 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de Brusselaar Louis Slagmeulders, naar een ontwerp van architect Gust. Claassens uit 1921. De rijwoning met een natuurstenen lijstgevel van twee ongelijke traveeën, telt een souterrain en drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 305221 | Bouwkundig element

Pastorie Heilig Hartkerk

August Van de Wielelei 175 (Antwerpen)
Pastorie van de gesloopte, oorspronkelijk naastgelegen Heilig Hartkerk, gebouwd in opdracht van graaf René van de Werve de Vorselaer omstreeks 1910, in een beaux-artsstijl met ingehouden verwijzingen naar de Wiener Secession. Het ontwerp is getekend door E. Dieltiëns, die ook gekend is als architect van de kerk.