511 resultaten


ID: 302127 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Borzestraat 21 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, tot zijn huidige vorm verbouwd naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1867. Opdrachtgever was Auguste Moretus-della Faille. Het project betrof de verbouwing van het koetshuis met stallingen van het hotel de Knyff in de Lange Nieuwstraat.


ID: 217262 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Bosduifstraat 28 (Antwerpen)
Bouwmeester Victor Durlet (zoon) tekende in 1911 dit burgerhuis in beaux-artsstijl voor Aug. Bastenie, die al op Zurenborg woonde in de Generaal Van Merlenstraat 2.


ID: 6555 | Bouwkundig element

Hotel Villinger

Bosmanslei 24 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl, dat een ensemble vormt met een gelijkaardige stadsvilla in de Van Putlei 41. Beide hotels werden op twee aangrenzende percelen opgetrokken, in opdracht van de zakenlui Walther Villinger en Emil Zeller, naar een ontwerp van de Duitse architect Paul Schultze-Naumburg uit 1910.


ID: 213675 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in neo-Lodewijk XVI-stijl

Bosmanslei 34-36 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neo-Lodewijk XVI-stijl naar een ontwerp van architect Edward Van Not uit 1913, vermoedelijk voor eigen rekening gebouwd als vastgoedinvestering. De rijwoningen met een natuurstenen lijstgevel van drie traveeën, omvatten een souterrain en drie bouwlagen onder een plat dak.


ID: 305067 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing in beaux-artsstijl

Bosselaersstraat 19-23 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie meergezinswoningen in de rij in een bescheiden beaux-artsstijl, in 1922 opgetrokken voor de "Naamloze Maatschappij Borgerhout Uitbreiding" naar een ontwerp van Camille Bal, beiden gevestigd aan de toenmalige Berchemsteenweg in Borgerhout.


ID: 6588 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Britselei 43 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van John Lijsen, naar een ontwerp door de architect Adolphe Van Coppernolle uit 1909. Het project hield de volledige verbouwing in van een bestaand pand, waaraan een nieuwe voorgevel, een souterrain en een achterbouw werden toegevoegd.


ID: 6607 | Bouwkundig element

Herenhuis in beaux-artsstijl

Carnotstraat 123 (Antwerpen)
Herenhuis in beaux-artsstijl samen met Carnotstraat 125 gebouwd in opdracht van de houtkoopman Frans Herremans, naar een ontwerp door de architecten Jan De Vroey en Charles Janssens uit 1908.


ID: 6603 | Bouwkundig element

Rubens Paleis

Carnotstraat 13-17 (Antwerpen)
Complex in beaux-artsstijl met bioscoop, winkels en flats, gebouwd in opdracht van de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar ontwerp door de architect François Dens uit 1921.


ID: 6614 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw  Majestic

Carnotstraat 86-90 (Antwerpen)
Appartementsgebouw met bioscoop in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van de Naamlooze Maatschappij Gerex, naar een ontwerp door de architect François Dens uit 1923, uitgevoerd in 1924.


ID: 11559 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Cederlaan zonder nummer (Antwerpen)
Elektriciteitscabine in beaux-artsstijl op de hoek van Cederlaan en Laarstraat, gebouwd in opdracht van de Société d'Electricité de l'Escaut, en daterend van kort vóór de Eerste Wereldoorlog of uit de vroege jaren 1920.