7 resultaten
ID: 200552 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Beukenlaan, Middelheimlaan (Antwerpen)
De drie domeinen Vogelzang, Middelheim en Den Brandt, die in oorsprong respectievelijk teruggaan tot de 13de en 14de eeuw, vormen samen het Nachtegalenpark. Dit park van circa 90 hectare is een goed bewaard voorbeeld van een parkaanleg uit de 19de eeuw en vormt een groen geheel binnen een verder sterk verstedelijkte omgeving.
ID: 200502 | Bouwkundig element
Middelheimlaan 61 (Antwerpen)
In 1951 wordt in het Antwerpse Middelheimpark, op initiatief van burgemeester Lode Craeybeckx, het Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst opgericht. Het museum, dat binnen het natuurlijke kader van het park een internationaal overzicht wil bieden van de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst, is op dat moment enig in Europa.
ID: 44593 | Bouwkundig element
Pastorijstraat 3 (Buggenhout)
Renaat Braem rekent deze vrijstaande eengezinswoning tot de belangrijkste realisaties uit zijn rijpere loopbaan. Het streven naar een wezenlijk organische ruimte die de rechthoekige wereld doet vergeten, vormt de leidraad door het gehele ontwerpproces, dat midden 1966 van start gaat en een drietal opeenvolgende concepten oplevert. De basis is telkens een ellipsoïde ontleend aan de superellips.
ID: 300334 | Bouwkundig element
Kaalheide 21 (Overijse)
Experimentele zelfvoorzienende woning van 1976, tegen de woning vergroting uit de jaren 1980, ingepland op een beboste heuvel met respect voor de omgeving.
ID: 61081 | Bouwkundig element
Lievevrouwestraat 66 (Ranst)
Van het echtpaar Van den Branden-Caers krijgt Braem in 1958 opdracht een woning voor een gezin met twee kinderen te ontwerpen in Ranst.
ID: 14340 | Bouwkundig element
Sint-Cordulaplein 13 (Schoten)
Aan het einde van de jaren zestig krijgt Braem opdracht voor de bouw een middelgrote openbare bibliotheek. Het is een van de weinige publieke projecten uit zijn latere loopbaan, die hij haast compromisloos tot stand zal weten brengen.
ID: 61099 | Bouwkundig element
Oudestraat 8 (Temse)
De contacten tussen bouwheer Luc Van Hoecke, eigenaar van een bedrijf in meubelbeslag, en Braem ontstonden ergens tussen april en december 1972. Het landhuis zou een van de grootste projecten voor een privéwoning worden die Braem ook effectief ten uitvoer mocht brengen.