Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

658 resultaten


ID: 6862 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Helenalei 3 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1909. Opdrachtgever was de diamantbewerker, later zanger en cabaretier Simon Witjas, bekend onder de artiestennaam Paul Collin.


ID: 6863 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Helenalei 5 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, volgens de bouwaanvraag uit 1910 gebouwd door aannemer (?) E. De Deken uit Kapellen, in opdracht van 'épouse' Bruynseels uit het Nederlandse Ossendrecht. Het bouwdossier maakt verder geen melding van een ontwerper.


ID: 301398 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Helenalei 6 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl volgens de bouwaanvraag uit 1909 opgetrokken in opdracht van Tobias Van den Bergh. Uit het bouwdossier vallen ontwerper nog aannemer af te leiden. De woning maakte oorspronkelijk deel uit van een symmetrisch geheel van drie panden, waarvan de twee linker werden gesloopt.


ID: 11179 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing  in art-nouveaustijl

Herentalsebaan 12-18 (Antwerpen)
Rijhuizen in spiegelbeeld, van telkens vier bouwlagen onder plat dak, gedateerd 1913, vermoedelijk naar ontwerp van Jacques De Weerdt.


ID: 305092 | Bouwkundig element

Poortgebouw werkhuizen Demeyere met flankerende burgerhuizen

Herentalsebaan 25-29 (Antwerpen)
Ensemble van een centraal baksteenpolychroom poortgebouw van de voormalige werkhuizen van de gekende Belgische firma Demeyere in art-nouveaustijl, daterend uit 1914, geflankeerd door twee lagere gespiegelde woningen met referenties naar de beaux-artsstijl naar een ontwerp van de in Deurne gevestigde architect Benoit Dupont uit respectievelijk 1925 (nummer 29) en 1927 (nummer 25) voor dezelfde opdrachtgevers.


ID: 4995 | Bouwkundig element

Handels Natie

Hessenstraatje 19 (Antwerpen)
Complex opgebouwd uit drie achter elkaar gelegen vleugels, waarvan de tweede en derde blok dateren uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De voorbouw in art-nouveaustijl werd opgetrokken in opdracht van de Handels Natie, naar een ontwerp door de architect Edward Van Not uit 1909.


ID: 5009 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Hopland 59 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer J. Goemans, naar een ontwerp uit 1910 door de architect E. De Deken uit Kapellen, over wie verder niets bekend is.


ID: 6884 | Bouwkundig element

Chocolat Meurisse

Hoveniersstraat 2-4 (Antwerpen)
Chocoladefabriek "Chocolat Meurisse" in art-nouveaustijl, opgetrokken in 1910 naar een ontwerp van de architect Jules Dries. Het complex werd in 1981-1982 gesloopt voor de bouw van het Antwerps Diamantcentrum.


ID: 6892 | Bouwkundig element

Winkelpand in art-nouveaustijl

Isabellalei 131 (Antwerpen)
Woning met voormalige slagerij in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Bernard Vervliet-Putzeijs, naar een ontwerp door de architect Edouard Claes uit 1905. Met een gevelbreedte van drie ongelijke traveeën omvat het rijhuis drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 300423 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Isabellalei 72-74 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1900. Opdrachtgever was de ingenieur Léon Le Blon, die in 1897 al beroep had gedaan op het architectenbureau Vereecken en zoon voor de bouw van een geheel van gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl op het aanpalende perceel.