5961 resultaten


ID: 306847 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Eppegem

Grimbergsesteenweg 8 (Zemst)
Het gemeentehuis van Eppegem van 1865 werd gebouwd in een eenvoudige neoclassicistische stijl, eigen aan Louis Spaak die provinciale architect was in de periode 1830-1867 en verantwoordelijk voor het ontwerp. Het gebouw illustreert het voor een plattelandsgemeente gebruikelijke type gemeentehuis annex gemeenteschool.


ID: 134158 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Wolfslinde met park

Leiweg 41-43 (Zemst)
Heropgebouwde villa uit 1927 in Lodewijk XIV-stijl omgeven door landgoed van bij de 4 hectare, waarvan de helft landschappelijk park, met als historische kern een symmetrische 'jardin anglais' van 40 are.


ID: 33187 | Bouwkundig element

Notariswoning

4e Regiment Karabiniersstraat 5 (Zonnebeke)
Neoclassicistisch herenhuis daterend van de jaren 1920 met rococo-inslag. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak, voorzien van twee oeil-de-boeufs. Gele baksteenbouw op plint van arduinblokken.


ID: 33052 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Langemarkstraat 12 (Zonnebeke)
Nr. 14. Teruggaand op de brouwerswoning van de vooroorlogse brouwerij z.g. "Brasserie-Malterie La Diane" opgericht in 1783 en na W.O. I opgestart als drankenopslagplaats. Alleenstaand neoclassicistisch herenhuis n.o.v. architect K. Laloo (Izegem) van ca. 1924, middenin beboomde tuin aan de hoek bij het marktplein, waar afzomend gestileerd gietijzeren hek; betonnen afsluiting aan Langemarkstraatz


ID: 33164 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Molenstraat 3 (Zonnebeke)
Nr. 3. Neoclassicistisch herenhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, leien, houten gootlijst op klossen), daterend uit de jaren 1920. Gele baksteenbouw op arduinen plint. Pilastergevel. Casamenten op borstwering. Getoogde muuropeningen; drielicht r. beneden. Houten paneeldeur tussen pilasters onder geprofileerde kroonlijst. R., poortgebouw onder lager zadeldak (leien) me


ID: 9705 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte en Sint-Jozef

Baron Idès della Failleplein zonder nummer (Zottegem)
Neoclassicistische kerk georiënteerd naar het zuidwesten, in 1858-63 gebouwd naar ontwerp van architect Edmond De Perre-Montigny.


ID: 9620 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Hoogstraat 20 (Zottegem)
Rijhuis van drie traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak met bepleisterde en beschilderde lijstgevel, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 9625 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Hoogstraat 61 (Zottegem)
Rijhuis van vier traveeën en twee bouwlagen met zolderverdieping onder zadeldak (pannen). Eenvoudige bepleisterde en beschilderde gevel met sobere neoclassicistische inslag, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 9636 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartparochie

Kasteelstraat 18 (Zottegem)
Op de plaats van de oude pastorij werd in 1852 de nieuwe dekenij gebouwd. Het ontwerp was van bouwmeester Van Houcke terwijl Jan Engelen uit Ledeberg de aannemer was.


ID: 9675 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Molenstraat 20 (Zottegem)
Pittoresk diephuis van twee bouwlagen onder zadeldak, uit eind 19de eeuw. Gepleisterde en geschilderde baksteenbouw, sierlijke muurankers.