5998 resultaten


ID: 84163 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dijkstraat 44 (Zele)
Deels vrijstaand burgerhuis gebouwd in 1882. Vanaf 1921 bewoond door kunstschilder Pieter Gorus, die zijn atelier in het aanpalende gebouw nummer 46 onderbracht. Vrij hoog en rijzig enkelhuis in neoclassicistische stijl, van drie traveeën en twee verdiepingen onder een pannen zadeldak.


ID: 84170 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dokter Armand Rubbensstraat 12 (Zele)
Vrij breed burgerhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder pannen zadeldak met links aanpalend lager poortgebouw. Neoclassicistisch dubbelhuis, met C-vormige plattegrond volgens het kadasterarchief gebouwd in 1866 ter vervanging van een kleiner gebouw.


ID: 84171 | Bouwkundig element

Herenhuis

Dokter Armand Rubbensstraat 18 (Zele)
Achterin gelegen vrijstaand herenhuis met voortuin en gekasseide oprit, aan de straat afgesloten door ijzeren hekwerk. Monumentale woning met U-vormige plattegrond, bestaande uit een hoofdgebouw met dubbelhuisopstand van zes traveeën en twee bouwlagen onder een schilddak én een afzonderlijk poortgebouw, naar kadasterarchief, het resultaat van een volledige heropbouw in 1866.


ID: 84172 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dokter Armand Rubbensstraat 29 (Zele)
Beeldbepalend burgerhuis, opgetrokken in neoclassicistische stijl, van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een schilddak met rechts een lager poortgebouw. Volgens kaartgegevens oorspronkelijk kleiner L-vormig volume, in 1861 vervangen door huidig gebouw.


ID: 84174 | Bouwkundig element

Herenhuis

Dokter Armand Rubbensstraat 34 (Zele)
Groot beeldbepalend herenhuis van zes traveeën en twee bouwlagen met poortdoorrit onder schilddak. Oorspronkelijk woning uit 1835 in neoclassicistische stijl van vier traveeën met een poortdoorrit aan weerszijde maar ingrijpend verbouwd en vergroot vanaf 1913 naar ontwerp van bouwmeester Henri Vanden Broucke. Door de vele ingrepen heeft de herenwoning heden een eclectisch voorkomen.


ID: 83950 | Bouwkundig element

Brouwerswoning  Landuyt

Dr. Victor Van Cauterenstraat 11, 11A (Zele)
In straatbeeld dominerend wit bepleisterd herenhuis van acht traveeën en twee verdiepingen onder een pannen schilddak, met links een hoger oplopende poorttravee, toegevoegd in 1908, en rechts een poortdoorrit met balustrade in siersmeedwerk aan een gekasseide oprit. Zeer evenwichtige gevelopbouw, kenmerkend voor de neoclassicistische stijl.


ID: 89692 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dr. Victor Van Cauterenstraat 4 (Zele)
Verankerd burgerhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gelijktijdig met de aanpalende woning nummer 6 opgetrokken circa 1841 en gerealiseerd in een sobere neoclassicistische stijl.


ID: 83948 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dr. Victor Van Cauterenstraat 6 (Zele)
Verankerd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak in neoclassicistische stijl van circa 1841, met dezelfde ordonnantie en vormgeving als het belendende pand nummer 4.


ID: 83989 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Elststraat 33 (Zele)
Brouwerswoning, in kern teruggaand op een minstens tot het derde kwart van de 18de eeuw opklimmende voormalige hoeve en kleinschalige brouwerijsite. Aan de straat gelegen brouwershuis van vijf traveeën + één poorttravee onder schilddak uit de tweede helft van de 19de eeuw met aanvankelijk één bouwlaag en vergroot in 1883. Resterende oude brouwerijgebouwen achter het woonhuis rondom de binnentuin ingeplant.


ID: 84186 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Jozef en Sint-Antoniusparochie

Heikant 274 (Zele)
Pastoorswoning gelijktijdig met de parochiekerk tussen 1854 en 1855 gebouwd op de plaats van de ouderlijke hoeve van de familie Polfliet, stichters van de kerk en de pastorie, en volledig door hen bekostigd. De architect is niet gekend. Vrijstaand dubbelhuis in neoclassicistische stijl. Karakteristieke opbouw van twee bouwlagen vijf traveeën onder schilddak.