5999 resultaten


ID: 84117 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Pieter Gorusstraat 30-32 (Zele)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl van vier traveeën en twee bouwlagen, inmiddels met ontpleisterde voorgevel op een hardstenen plint, volgens datumsteen in deurlatei woning in 1837, gelijktijdig met aanpalend pand nummer 34 opgetrokken.


ID: 84118 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Pieter Gorusstraat 34 (Zele)
Breed burgerhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder pannen zadeldak, gelijktijdig met het aanpalend pand nummers 30-32 in 1837 opgetrokken. Onderkelderd dubbelhuis met de typische opbouw en strakke ritmering van een wat grotere burgerwoning in neoclassicistische stijl.


ID: 84122 | Bouwkundig element

Herberg Den Anker

Pieter Gorusstraat 38 (Zele)
Het huidige gebouw is volgens de neoclassicistische stijlkenmerken in de eerste helft van de 19de eeuw opgetrokken, wellicht ter vervanging van een oudere constructie. Hoekpand opgevat als een burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.


ID: 84135 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationsstraat 4 (Zele)
Deels vrijstaand ruim burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een rechts afgewolfd leien zadeldak in neoclassicistische stijl met verwerking van art-deco-elementen, gebouwd in 1922 door architect A. Peynsaert. Door stilistische en typologische overeenkomst oorspronkelijk voorkomend als pendant van nummer 2.


ID: 84145 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis

Vaartstraat 8 (Zele)
Charmant alleenstaand boerenburgerhuis in ruime omringende tuin, aan de straat afgesloten door ijzeren hek aan twee betonnen pijlers. Dubbelhuis in neoclassicistische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw, van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder een zadeldak.


ID: 84154 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Wezepoelstraat 69 (Zele)
Alleenstaand burgerhuis, volgens kadastergegevens uit het derde kwart van de 19de eeuw en teruggaand op een hoeve waarvan een rest van de vervallen bedrijfsgebouwen nog op het bijhorende omringende erf staan. Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak met een voor de bouwperiode kenmerkende gevelopbouw en -afwerking.


ID: 61130 | Bouwkundig element

Notariswoning

Groenstraat 12-14 (Zelzate)
Neoclassicistisch herenhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, gebouwd in 1856-58, nu gesplitst in twee woningen.


ID: 61140 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Grote Markt 86 (Zelzate)
Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met attiek, zuilenorde en driehoekig fronton, gebouwd in 1840.


ID: 75948 | Bouwkundig element

Klooster zusters Heilige Vincentius a Paulo, kapel en school Maria Middelares

Kerkstraat 64 (Zelzate)
Klooster en scholencomplex, eerste oprichting in 1853, huidige klooster ondergebracht in kasteeltje met latere toevoegingen van weeshuis, neogotische kapel en schoolgebouwen.


ID: 75955 | Bouwkundig element

Gemeentelijke jongensschool

Leegstraat 4 (Zelzate)
Schoolgebouw in neoclassicistische architectuur in U-vorm, gebouwd in 1877 naar ontwerp van E. de Perre-Montigny, in 1925 achteraan uitbreidingen volgens bouwplannen van L. De Schilder.